“Mirisne boje tišine” sa 111 pjesama ‘pokrivaju’ tematikom njen život od 90-ih do danas

Autor: DK

blankPLETERNICA – Slikarica i pjesnikinja iz Bilica Irena Kalan predstavila je sinoć u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici svoju prvu zbirku pjesama “Mirisne boje tišine”. Predstavljanje je organizirano u povodu Valentinova.

-U zbirci je 111 pjesama koje su nastajale kroz dugo godina, ‘pokrivaju’ jedan moj cijeli životni period od 90-ih do danas. Do sada sam svoje pjesme javnosti prezentirala uglavnom na skupovima koje je organizirala Udruga zavičajnih slikara i pisaca “Marko Peić” a dvije pjesme su prošle godine objavljene i u Požeškoj kronici – rekla je slikarica i pjesnikinja Irena Kalan.

blankRođena je u Karlovcu a potom je živjela u Slunju, Osijeku, Vetovu. Irena sada živi u Bilicama s mužem Mariom i sinovima Vilimom i Oliverom. Pisanjem se bavi od rane mladosti ali mu se intenzivnije posvetila u srednjoj školi i kasnije.

– Nema pravila oko toga kad pišem pjesme. Nekad mi je inspiracija neka loša atmnmosfera, nekad neka dobra, bilo kakvo raspoloženje može mi biti inspiracija – dodaje Irena i ističe kako su joj posebno dragi domaći pjesnici, Cesarić, Ujević, Ratko Zvrko.

blankOsim pisanjem Irena se bavi i slikanjem pa je sinoć u holu knjižnice bilo izloženo i nekoliko njenih radova. Inače, u programu prilikom predstavljanja knjige, nastupili su i Irenini sinovi koji također imaju ‘umjetničke gene’ ali se bave glazbom, sviraju gitaru i klavir. Osim sinova i supruga, Ireni su potporu došli dati i mnogobrojni prijatelji i poznanici a prigodnim riječima čestitali su joj dogradonačelnik Domagoj Katić i tajnica Udruge “Matko Peić” Melita Grgić.

blank blank blank blank

 

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića