Mirisi i okusi na požeškom trgu:”Mi obrtnici kada smo složni, možemo učiniti puno dobrih stvari” (FOTOGALERIJA)

Autor: D.K.

POŽEGA – Više od 200 obrtnika iz 26 udruženja obrtnika i 14 Obrtničkih komora okupilo se danas u Požegi na tradicionalnom Požeškom Vincelovu koje već godinama ima za cilj objediniti na jednom mjestu ponudu “plave” i “zelene” Hrvatske. Prelijep sunčan dan i toplo subotnje zimsko prijepodne privukli su na središnji požeški Trg Svetog Trojstva mnogobrojne Požežane koji su uživali u delicijama koje su za njih ovom prigodom pripremili obrtnici s kopna i s mora.

– Ova dobra energija pokazuje da mi obrtnici kada smo složni, možemo učiniti puno dobrih stvari. Ova naša suradnja ima i važnu ekonomsku ulogu i to nam daje nadu da će nam sutra biti bolje. Ovakva druženja znače stvaranje dobrih prijateljstava nas koji stvaramo radna mjesta i nova zaposlenja – rekao je Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.


Okupljene je pozdravio i požeški gradonačelnik Darko Puljašić ističući zadovoljstvo što je Požega danas ugostila velik broj sudionika manifestacije “Zeleno-plavo”.
– Obrtnici su najžilaviji, najspremniji i najprilagodljiviji te u Požegi zapošljavaju najveći broj djelatnika. Grad Požega i nadalje će podupirati ovakve akcije kako bismo bili spremni za jednu bolju budućnost – istaknuo je gradonačelnik Puljašić.

– Vrijeme sv. Vinka je dan kada počinju radovi u vinogradima. To njegujemo i u našoj županiji kako bismo ujesen mogli konzumirati, ali i kapitalizirati tu našu najljepšu kapljicu – rekao je župan pozdravljajući obrtnike s mora koji su došli na požeškom trgu pokazati ono što stvaraju. Neka nas Bog sve čuva da možemo čuvati Hrvatsku – rekao je na svečanosti otvaranja manifestacije požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

A onda je uslijedio najzanimljiviji dio manifestacije, kušanje dalmatinskih i jadranskih specijaliteta u kojima su uživala sva čula okusa, mirisa i boja.

Današnje Vincelovo u Požegi još je jednom pokazalo da se ovaj kraj, Dalmacija, a time i cijela Hrvatska doista imaju čime podičiti. na nama je da sve to na pravi način prikažemo i drugima kako bi obećanja o boljem životu konačno i zaživjela u u našoj svakodnevici.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88