Miris posnih pita i fiš paprikaša privukao brojne posjetitelje na pleterničku tržnicu /FOTO/

Autor: D.K.

Opet nešto novo i prigodno na Gradskoj tržnici u Pleternici. Prvoga dana korizme na Čistu srijedu, odnosno Pepelnicu, rukovostvo tržnice uz podršku grada Pleternice i pripadajućih ustanova organizirali su zanimljivu manifestaciju i još jedno u nizu druženje s građanima na toj lokaciji.

Gradska tržnica u Pleternici postaje sve omiljenije okupljalište Pleterničana ali i onih iz drugih mjesta susjednih općina. Gotovo na svaki “pazarni” dan organizira se zanimljiva manifestacija, a ovoga puta je bilo ocjenjivanje najbolje posne pite, kako to i doliči o zapovijedanom postu. Pristiglo je 17 uzoraka za koje se stručno povjerenstvo moralo dobro potruditi kako bi odabralo najbolju spravljenu deliciju. Jedan uzorak najbolje pite su birali posjetitelji. Prema svemu sudeći odabrani su najbolji od najboljih.
Stručno povjerenstvo u kojem su bili Danijel Vidmar, Matej Šafar i Jure Vidakušić izabrali su kao najbolju pitu koju je napravila Josipa Šafar iz Novoselaca dok su posjetitelji izabrali onu koju je svojim umijećima priredila Ana Galović iz Zagrađa.

Uz miris slasnih posnih pita širio se i onaj od fiš paorikaša za koju se deliciju pobrinuo Antun Tonkić iz Slavonskog Broda, vlasnik poznatog “Rodinog gnjezda” koji se nalazi u Brodskom Varošu.

Među brojnim ponudama raznovrsnih proizvoda bili su i oni mliječni, domaći sirevi koje proizvidi Marija Ribićuć iz Grabarja. Ona će svake srijede i subote u specijaliziranom prostoru unutar Gradske tržnice Pleternica imati u ponudi svoje proizvide koji su sve traženiji, ne u Požeštini već i šire.


 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88