Ministrica Žalac položila kamen temeljac za izgradnju Studentskog doma: “Dom koji će doprinijeti prepoznatljivosti grada Požege” /FOTOGLAERIJA/

Autor: DK

Uz domaćina, dekana Veleučilišta u Požegi, prof. dr. sc. Borislava Miličeviće, brojne uzvanike, zamjenika požeško-slavonskog župana Vedrana Neferovića, gradonačelnike i načelnike općina s područja Požeško-slavonske županije ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, u nazočnosti svojih pomoćnika Davora Huške i Mladena Pavića, položila je kamen temeljac za izgradnju Studentskog doma u Požegi. Na svečanosti polaganja kamena temeljca bili su i članovi Upravnog vijeća Veleučilišta na čelu s predsjednikom prof. dr. sc. Dragom Šubarićem te rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Guberac i dr.

U prosincu prošle godine održana je početna konferencija projekta Izgradnja studentskog doma u Požegi, a danas je i svečano položen kamen temeljac za zgradu koju svi studenti požeškog Veleučilišta željno iščekuju. Riječ je o projektu vrijednom 32 milijuna kuna kojega financira Ministarstvo regionalnog razvoja iz EU sredstava, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, a čiji se završetak očekuje u prosincu iduće godine.

prof. dr. sc. Borislav Miličević, dekan Veleučilišta u Požegi

– Zahvaljujući Vladi RH i podršci Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU osigurana su bespovratna sredstva za realizaciju ovoga projekta čija je procijenjena vrijednost nešto veća od 32 milijuna kuna. Nakon 20 godina rada požeškog Veleučilišta mnoge su generacije sanjale, a mi smo dočekali taj dan početka radova na izgradnji zgrade koja će uvelike unaprijediti kvalitetu života i studiranja na Veleučilištu u Požegi, a vjerujem i samo Veleučilište istaknuti na karti visokih učilišta RH – rekao je dekan Veleučilišta u Požegi Borislav Miličević, te predstavio karakteristike novog objekta.

Studentski dom prostirat će se na 2.888,66 m² imat će 110 kreveta, od čega je previđeno da 62 kreveta budu za studente u nepovoljnom materijalnom položaju, a 2 kreveta za studente s invaliditetom. Dom će biti opremljen i polivalentnom sportskom dvoranom, medijatekom, opremljenom učionicom, čajnom kuhinjom, samoposlužnom praonicom i suvremenim restoranom s 80-ak mjesta.

Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU

 – Zadovoljna sam što smo iskoristili sva raspoloživa sredstva kada govorimo o studentskim domovima. Sveukupno je riječ o 14 studentskih domova diljem Hrvatske za što je uloženo 1,2 milijarde kuna kako bismo unaprijedili kvalitetu života studentske populacije. Do kraja ove godine planiramo uložiti dodatnih 1,2 milijarde kuna bespovratnih sredstava i to za dva velika projekta – e-škole, uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola te projekt uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetencije u strukovnom obrazovanju. Prepoznali smo važnost ulaganja u obrazovanje, vještine i cjeloživotno učenje te tijekom ove i prošle godine značajno potaknuli aktivnosti dodjele sredstava te ugovaranja u području znanosti i obrazovanja – poručila je ministrica Žalac koja je zajedno s studenticom, predsjednicom Studentskog zbora Helena Crnković, dekanom Miličevićem, ravnateljem Studentskog centra Tomislavom Ragužem položila kamen temeljac. Temeljni kamen blagoslovio je prepošt stolnog kaptola sv. Petra vlč. Ivica Žuljević.

Izgradnja studentskog doma od velikog je značaja i za grad Požegu kao Veleučilišnog centra. – Naše Veleučilište je centar znanja, vrijednosti i kvalitete na kojima se trebaju razvijati naš grad i županija, a ovaj dom je ono što nam je nedostajalo i zbog toga smo izuzetno sretni i zadovoljni. Grad Požega ovaj projekt podržava od prvog dana i podržavat će ga i dalje.

Foto: D. Mirković 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: