Ministarstvo kulture odobrilo je 4,5 milijuna kuna za sanaciju oštećenih kulturnih dobara na području Grada Požege

Autor: Požeško-slavonska županija

Nakon vremenske nepogode – tuče koja je zadesila određena područja naše županije 25. lipnja ove godine oštećena su i brojna kulturna dobra te je stoga ministrica kulture i medija dr.sc. Nina Obuljen Koržinek danas donijela Odluku o provođenju hitnih mjera zaštite na pojedinačno zaštićenim nepokretnim kulturnim dobrima na području Grada Požege.

U skladu sa Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, putem Ministarstva kulture i medija, bit će osigurana sredstva za financiranje hitnih mjera zaštite, a odluku će provesti vlasnici u koordinaciji s Konzervatorskim odjelom u Požegi.

Radi se o 4,5 milijuna kuna na što se osvrnula i županica Jozić: – “Hvala Ministarstvu kulture koje se uključilo u pomoć našoj županiji te je nakon pregleda zaštićenih nepokretnih kulturnih dobara u Požegi odobrilo 4,5 milijuna kuna kojima će se sanirati oštećenja na 15 zgrada. Uz već odobrenih 58 milijuna kuna za pomoć našoj županiji ovo su također vrlo značajna sredstva kojima će se očuvati baština po kojoj je Požega, naša slavonska Atena, prepoznata na nacionalnoj razini.”

U svrhu ublažavanja i uklanjanja nastale štete na kulturnim dobrima, u provođenju hitnih mjera zaštite obavit će se aktivnosti koje utvrdi Ministarstvo kulture i medija.

Odluku možete pročitati ovdje.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek