Ministar vanjskih poslova Crne Gore u službenoj posjeti KUTJEVA d.d.

Autor: D.K.

Delegacija Crne Gore na čelu s ministrom vanjskih poslova, g. Đorđe Radulovićem posjetila je vinariju KUTJEVO. Visoko izaslanstvo je dočekao i dobrodošlicu poželio član Uprave g.Dino Galić koji je u uvodnom govoru naglasio da posjeta uvažene delegacije potvrđuje kako su poslovni kontinuitet i stabilna dugogodišnja suradnja jamac za buduće projekte između Kutjeva d.d. i Crne Gore . Tijekom posjete izaslanstvo je upoznalo širok raspon djelovanja poduzeća, tradiciju vinarstva i vinogradarstva dugu gotovo 800 godina, potencijal te značaj ratarske proizvodnje i proizvodnje sjemena te utjecaj koji KUTJEVO d.d. ima na razvoj šire zajednice kroz razgranatu mrežu suradnje s kooperantima i brojnim obiteljskim gospodarstvima. Nakon obilaska kompleksa podruma glavni enolog g.Ivan Marinclin prezentirao je i održao degustaciju vrhunskih i premium nagrađivanih vina te ulja sjemenki grožđa, jedinstvenog proizvoda namijenjenog širokom spektru potencijalnih uporaba u gastronomiji.

Degustacija je započela prvim hrvatskim pjenušcem proizvedenim od sorte graševina, Maximo brut, a nastavljena je kušanjem Mlade graševine berbe 2021., noviteta na tržištu RH proizvedenog u limitiranoj seriji. Spomenuto vino nastalo je iz želje da se tržištu i ljubiteljima mladih vina, pruži prilika da kušaju izuzetno svježe, voćno i pitko vino proizvedeno od najznačajnije sorte kontinentalne Hrvatske. Rose Premium berbe 2020. svježinom i suptilnim aromatskim profilom fine voćnosti, predstavlja vino koje je u svega tri godine od prvog izlaska na tržište postalo neizostavan dio rastućeg trenda prodaje ružičastih vina. Nasljednica Decanterovog platinuma Graševina de Gotho berbe 2019. oduševila je sve prisutne te potvrdila kako zaslužuje biti svrstana u sam vrh najboljih svjetskih bijelih vina. Pinot crni de Gotho berbe 2019. predstavlja rezultat dugogodišnjih istraživanja i ulaganja u proizvodnju premium crvenih vina, a neospornu kvalitetu potvrdili su i uvaženi gosti. Ledena berba 2018. nikoga nije ostavila ravnodušnim, a zahtjevnost proizvodnje i značajan utjecaj klimatskih promjena na proizvodnju istih, naglasio je značaj kakav predikatna vina imaju na svjetskom tržištu. Tokom radnog ručka kušana su i ekskluzivna vina – KORIA. Macerirana Graševina te cuvée Cabernet sauvignona i Pinot crnog berbe 2017. koja predstavljaju ostvarenje osobne vizije gdina.Envera Moralića, predsjednika Uprave i vlasnika KUTJEVA d.d., budući da je idejni tvorac spomenutih etiketa. Boutique vina poput limitiranih serija KORIA plod su vizije, bogatstva i različitosti kutjevačkog terroira, znanja i truda, a svedena su na vrhunsku kvalitetu te zaslužuju posebnu pažnju kako ljubitelja vina, tako i stručne javnosti. Predstavljeno je i prvo aromatizirano piće na bazi vina – Traubi Vino, inovacija vinarije koja je osvojila prisutne svakom kapi svoje bogate, vibrantne i profinjene arome.

„Okrenuli smo se segmentiranoj proizvodnji, ali i ciljanoj kvaliteti vina, stoga i proizvodimo razne serije vina te novih proizvoda poput Traubi Vina i ulja sjemenki grožđa. Želimo da unutar naše ponude, svatko pronađe nešto za sebe. Osim toga, razne internacionalne nagrade potvrda su kako naši kupci mogu računati na kvalitetu koja jamči da svoje povjerenje daju provjerenim proizvodima“, poručuju.

Nakon posjeta vinariji, organiziran je radni ručak kojemu je nazočio i predsjednik Uprave te vlasnik KUTJEVA d.d., ujedno i počasni konzul Crne Gore gdin.Enver Moralić. Jedna od brojnih tema razgovora bilo je i jačanje suradnje na području vinarstva i vinogradarstva. „Predviđamo rast izvoza vina u Crnu Goru od 10 % u 2022., s obzirom na potražnju te dobru zastupljenost, očekujemo kako će rast postati kontinuitet i dodatno utjecati na dostupnost brenda svim ljubiteljima vina“, naglašavaju.

Podsjetimo, vinarija KUTJEVO na tržište Crne Gore izvozi 90.000 litara i to redom vrhunska i premium nagrađivana vina, poput linija Vrhunske Graševine, Maximo i de Gotho. Dobri izvozni rezultati, došli su i zahvaljujući iznimnom trudu g.Edina Tuzovića, izvršnog direktora tvrtke Tuegra te predstavništva KUTJEVA d.d. u Crnoj Gori koji redovito surađuje s Hrvatskom ambasadom te ministarstvima Crne Gore prilikom brojnih promocija te prodajnih aktivnosti diljem zemlje.

„Svjesni smo potencijala koji predstavlja tržište Crne Gore, osobito sagledavajući jak turistički sektor i imidž poželjne turističke destinacije. Uzimajući u obzir da je KUTJEVO d.d. na tržištu Crne Gore prisutno već trinaest godina, nastavljamo njegovati dobre odnose s vjernim kupcima, distributerima te poslovnim partnerima. Uvjereni smo kako prostora za jačanje suradnje ima i zadovoljstvo nam je čuti kako imamo podršku ministra vanjskih poslova g. Radulovića pri realiziranju ciljeva. Ovom prilikom želimo se zahvaliti na posjeti i povjerenju te poželjeti mnogo uspjeha u daljnjem radu“, zaključuju.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek