Milozvučnim glasovima i starim napjevima pozdravljali Nebesku majku – Gospu Snježnu /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

BUK – Kulturno-umjetnički društvo Svilenka iz Buka treću godinu za redom organiziralo je smotru pučkog crkvenog pjevanja u čast Gospi Snježnoj. Kao takva smotra je jedinstvena na požeško-slavonskim prostorima na koju se ove godine odazvalo i u goste došlo šest pjevačkih skupina, među kojima jedna muška. Smotra se održala u župnoj crkvi sv. Jurja Mučenika u Buku.

Uz članove domaćeg KUD Svilenka koji su otpjevali pjesme Seljanke Blaženoj Gospi i Majko draga, Djevo sveta nastupile su i članice Ženske pjevačke skupine Bećaruše iz Podvinja, koje su se predstavile pjesmama O mila Majko Nebeska i Lijepa si lijepa, zatim Ženska pjevačka skupina “Vranovke” iz Bukovlja koje su otpjevale Majko Djevo, Kraljice mira o Hvaljen Isus Marijo, a nastupile su i članice Izvorne pjevačke skupine “Semeljačke snaše” iz Semeljaca pokraj Đakova koje su Gospu podičile pjesmama Mala Gospa, O mila majko Nebeska i Čuj nas Majko. Nastupile su i članice KUD-a “Slavonija” iz Starog Topolja otpjevavši Da sam sitna ljubica, Čuj nas Majko i O mila majko Nebeska. Muška pjevačka skupina “Grabarčani” iz Grabarja svojim glasom su zazvali Nebesku Majku pjesmama, Čuj nas Majko, Došli smo ti Majko draga i Kao Marija.

Po završetku smotre svečano euharistijsko slavlje u čast Gospi Snježnoj predvodio je msgr. dr. Franjo Komarica, banjalučki biskup u suslavlju dekana Pleterničkog dekanata preč. Antuna Čorkovića i župnika iz Bučja vlč. Dragoslava Kozića.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: