Milijunska ulaganja u oazu ljepote, tišine i mira Parka prirode Papuk

Autor: D.K.

JANKOVAC – Na susretu novinara s novim ravnateljem Park prirode Papuk Alenom Jurencom moglo se čuti o pokrenutim projektima i višemilijunskim ulaganjima u taj jedini Geopark u Hrvatskoj kojeg prema nekim procjenama godišnje posjeti između 150 i 200 tisuća ljudi.

Park prirode Papuk se prostire se na području dviju županija Požeško-slavonsku i Virovitičko-podravsku u koji će se uložiti 90 milijuna kuna i to u “Geopriču UNESCO-ovog Geoparka”

Alen Jurenac, ravnatelj Parka pirode Papuk

Na Jankovcu je bio upriličen zanimljiv susret novinarima gdje ih je ugostio ravnatelj Jurenac glavna čuvarica Parka prirode Papuk Gordana Kukuć koji su im pokazali novu zgradu suvenirnice i multimedijalne dvorane, a obišli su i jezera i dio Grofove staze.

– Želim vam predstaviti projekte koji su tijeku i koji su planirani, oni koji su pred nama. Jedan od najzanimljivijih i najvećih u ovom dijelu Slavonije je projekt Geopriča UUNESCO Geoparka koji je vrijedan više od 90 milijuna kuna. Taj projekt nije značajan samo za Park prirode Papuk nego i za ove dvije županije, Virovitiško-podravsku i Požeško-slavonsku. Izgradit će se Centar za posjetitelje u Voćinu, čime poboljšavamo turističku infrastrukturu, zatim Kuću Panonskog mora u Velikoj i dječje igralište. Ovih dana u Velikoj čekamo i otvorenje kamp odmarališta u Dubokoj, te krećemo u izgradnju Adrenalinskog parka u Dubokoj iznad kampa. Za Jankovac kao najposjećeniji dio parka, predstoje i uređenje pristupne ceste i asfaltiranje dijela do granice Virovitičko-podravske županije. Već ove godine počinju radovi na rekonstrukciji te ceste, a u razgovorima smo s Požeško-slavonskom županijom koja je pokazala interes da se uredi i dio ceste na području te županije od Velike. Ulaganjem u sve te investicije očekujemo još veći broj posjetitelja što nam je u svemu tome i cilj –  rekao nam je Alen Jurenac, ravnatelj Parka pirode Papuk dodajući kako su na upravo na Jankovcu osigurani i smještajni kapaciteti sa 54 ležaja za one turiste koji se odluče doći na nekliko dana boraviti u prekrasnoj oazi ljepote tišine i mira.

 

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek