Mihaljevci dobili monografiju autora Đure Mesića – donosi obilje podataka, te rodoslovlje mještana

Autor: Jelenko Topić

Nakon Golobrdaca i Donjih Emovaca još jedno naselje požeškog kraja dobilo je monografiju kojoj je autor Đuro Mesić. Riječ je o prigradskom naselju Mihaljevcima koje broji 200 kuća sa oko 650 žitelja, a knjiga sa 160 stranica je objavljena u nakladi od 400 primjeraka i to povodom 61. godišnjice pripajanja naselja požeškoj župi Sv. Terezije i 50. obljetnice obnove kapele, nakladnik je požeški Ogranak Matice hrvatske, pa je na promociji sudionike pozdravila predsjednica ogranka Anita Katić istaknuvši da Mesić istražuje i piše o korijenima i zavičaju.

-Mesić je dokazani autor koji obrađuje prošlost malih sredina, a monografija obuhvaća rodoslovlje više od stotinu prezimena – istakao je recenzent prof. Goran Hruška i dodao da u Mihaljevcima djeluje škola od 1883. godine.

Lektor knjige Stipo Grgić iz Velike Gorice, u čijoj okolini sada živi autor Mesić, je kazao da su istraživanja veliki poduhvat za ovu sredinu, a njima ostaje trag u povijesti sela.

Autor monografije Đuro Mesić, koji je do sada objavio desetak knjiga, najavio je novu o ličkoj župi Podlapača uz 320. obljetnicu postojanja, a zahvalio se svima na potpori, te je deset monografija poklonio mihaljevačkom Nogometnom klubu Croatia koji je priredio svečanu promociju.

Tijekom promocije nastupio je tamburaški kvartet Glazbene škole Požega pod vodstvom mentora prof. Antuna Adžića, a nakon službenog dijela za dobro raspoloženje svirao je i pjevao glazbeni sastav koji se nazvao Tri kralja!

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek