Memorijalni maraton Požega-Kamenska u znak sjećanja na branitelje koji su prvi položili svoje živote oslobađajući Požeštinu /FOTO/

Autor: DK

POŽEGA – Počast poginulim braniteljima koji su položili svoje živote na današnji dan 1991. godine,  Marku Gariću, Dragi Mindumu, Nikici Mandušiću, Mihovilu Vojniću, Branku Terziću i Ivici Zovku dok se za počivalište Igora Zalara još uvijek ne zna koji je nestao 30-ak maratonaca na poseban se način se prisjećaju svojih kolega suboraca i prijatelja. Petu godinu za redom trče mali maraton od Požege do Kamenske njima u čast.

-I ove sam godine uspio jednu ekipu, 30-ak maratonaca i biciklista koji će otrčati 5. Memorijalni mali maraton od Požege do Kamenske u znak sjećanja na poginule branitelje u prvoj akciji oslobođenja područja Kamenske i Mijača. Radi se o dionici od 24,5 kilometara. Inače ja trčim memorijalne maratone od 1996. godine za poginule branitelje od Vukovara do drugih mjesta u prigodi raznih obljetnica. Došle su nam kolege maratonci iz Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Sisačko-moslavačke županije. Očekujemo dolazak i kolega iz Zagreba – rekao nam je Marijan Križanović koji je uz požešku HVIDR-u organizator Memorijalnog maratona.

Kod spomen obilježja 123. brigade u Požegi počast su došli odati i maratonce ispratiti požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, požeški gradonačelnik Darko Puljašić, predstavnici vojske, policije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i dr.

-Okupili smo se kako bi na prigodan način obilježili prvu oslobađajuću Vojno-redarstvenu akciju na području Požeštine ali i Hrvatskoj – rekao je Tomo Vrhovac, predsjednik požeške HVIDR-e posebno se zahvalivši maratoncima na odazivu.

Zahvalu maratoncima uputio je i požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je naglasio kako se događanja iz povijesti ne smiju zaboravljati te da se one mlađe generacije moraju s njom upoznavati kako bi znali što je bilo i što se događalo.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević se također zahvalio maratoncima koji će svojim suborcima i prijateljima na svoj način odati počast i dužno poštovanje.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: