Memorijalna biciklistička vožnja u čast poginulim kolegama Tomislavu Štefaniaku i Danielu Andriću, pripadnicima Specijalne policije Požega /FOTO/

Autor: DK

I ove godine u čast i spomen na dvojicu poginulih pripadnika Specijalne jedinice policije „Trenk“ održana je Memorijalna biciklistička vožnja, od Trenkovo do Ivanovca, u kojoj je sudjelovalo petnaestak djelatnika Policijske uprave požeško-slavonske.

blank

1.svibnja 1995. godine, provedena je vojno-redarstvena akcija «Bljesak» u kojoj su djelatnici Specijalne jedinice policije „Trenk“ Požega zajedno s djelatnicima ATJ „Lučko“ dobili težak zadatak osvajanja jakog neprijateljskog uporišta na Ivanovcu. Tijekom akcije poginuli su Tomislav Štefaniak i Daniel Andrić dok je sedam djelatnika teško ranjeno.

blank

Na put od oko 80-ak kilometara krenuli su simbolično iz dvorca u mjesto Trenkovo gdje je tijekom Domovinskog rata bila smještena Specijalna jedinica policije „Trenk“ Požega.

blank

U spomen na Tomislava i Daniela, nekoliko metara od mjesta njihovog stradavanja na Ivanovcu je podignuto Spomen obilježje. Predstavnici PU požeško-slavonske predvođeni načelnikom Željkom Grgićem i članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Trenk“ Požega i ove su se godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjetili svojih pripadnika i kolega koji su položili svoje živote za hrvatsku domovinu.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća održana je sveta misa koju je predvodio policijski kapelan vlč. Željko Volarić.

blank

Izvor: PU požeško-slavonska

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića