Međunarodni konjički turnir u Pleternici od od 23. do 25.lipnja 2017. godine: Najviše vozača i prvi put kategorija ponija

Autor: DK

PLETERNICA – Uvedena je nova praksa održavanja tiskovnih konferencija vezanih za održavnje Međunarodnog konjičkog turnira koji se održava u Pleternici od 23. do 25.lipnja 2017. godine. Na tiskovnoj konferenciji su uz domaćina, direktora turnira Domagoja Katića bili nazočni Wolfgang Csar međunarodni sudac iz Austrije, Joakim Medina Garsia iz Španjolske, tehnički delegat i jedna od najodgovornijih osoba na turniru te Ivica Katić, predsjednik Konjičkog kluba Pleternica.

Ivica Katić, predsjednik Konjičkog kluba Pleternica

-Turnir se održava deveti put po redu od kako smo uveli takmičenje po pravilima Svjetske konjičke organizacije. Ova godina nam je posebna, imamo najviše vozača i prvi put u povijesti turnira imamo kategoriju ponija. Drago nam je zbog toga što je to jedna kategorija koja se redovito pojavljuje na svim takmičenjima u Europi i izvan Europe, tako da i mi sada pratimo potpuno razvoj tog sporta. Ove godine imamo vozače iz Rumunjske, Srbije, Slovenije, SAD-a, Hrvatske, Mađarske u nekoliko kategorija. Nadamo se da ćemo imati sreće s vremenom te da će doći veliki broj posjetitelja – rekao je Ivica Katić, predsjednik Konjičkog kluba Pleternica.

Joakim Medina Garsia iz Španjolske, tehnički delegat

Kako to i nalažu pravila obavljen je veterinarski pregled svih grla za koje je utvrđeno da su u dobrom zdravstvenom stanju tako da će svi oni koji su se prijavili moći i nastupiti.

-Imamo 30 natjecatelja, od toga 26 u međunarodnoj konkurenciji, ostali se natječu isključivo u Prvenstvu Hrvatske s tim da i oni Hrvati koji se natječu u Međunarodnoj konkurenciji ulaze za rezultat prvaka Hrvatske. Sve je u najboljem redu. Ja sam zadužen za apsolutnu kontrolu i u koordinaciji s organizacijskim odborom donosim odluke ali za sada nije bilo nikakvih problema. Ovo je najveći razina natjecanja i u ime Svjetske konjičke manifestacije želim se zahvaliti Pleternici jer nam je to izuzetno važno. Organizacija je vrlo dobra. Svaki turnir s tri zvjezdice mora zadovoljit određene standarde i to je ovdje učinjeno kao na svim ostalim Međunarodnim turnirima, nešto je manji broj vozača nego na ostalim turnirima, ali to će zasigurno već iduće godine biti drugačije – naglasio je Medina Garsia tehnički delegat na turniru.

Wolfgang Csar međunarodni sudac iz Austrije

U odnosu na turnire u Pleternici koji su se održavali u začecima, prvih godina, kada je bio Wolfgang Csar međunarodni sudac iz Austrije i bilo šest vozača puno se toga do ove na bolje promijenilo.

-Ove godine imamo vozača iz Amerike, a prošle godine je bio iz Čilea, tako da je turnir doista prepoznat na svjetskoj razini. Svi su vrlo prijateljski nastrojeni. Vozači su malo nervozni jer je ovo važan turnir za kvalifikacije na Svjetsko prvenstvo. I sam sam bio organizator u Austriji i znam koliko je to zahtjevan zadatak – istakao je Wolfgang Csar.

Puno je truda uloženo u organizaciju Međunarodnog konjičkog turnira koji će se održati u Pleternici koji jamči dobru i kvalitetnu manifestaciju iz kojeg se razloga pozivaju posjetitelji da dođu i pogledaju sve ono što su priredili natjecatelji koji će se predstaviti publici.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: