Međunarodni dan srednjoškolaca: “Cilj nam je raditi na poboljšanju uvjeta rada u školama”

Autor: D.K.

POŽEGA – Međunarodni dan srednjoškolaca obilježen je i u Požegi u organizaciji Županijskog vijeća učenika Požeško-slavonske županije koji je organiziran u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. studenog 1939. strijeljani bez suđenja. Taj dan je ujedno povezan s Deklaracijom o pravima srednjoškolaca. Prigodan svečanost povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca održan je Glazbenoj školi Požega na kojoj su održane četiri točke. Nastupio je Mješoviti zbor Glazbene škole Požega, učenica Katoličke gimnazije Romana Ronta sa svojim monologom “Krčmarica Mirandolina”, a nešto više o Erasmus + projektima govorili su učenici Tehničke škole Požega, a literarna i dramska skupina Gimnazije Požega predstavila izvela je predstavu na temu Franza Kafke.

-Uz organizaciju ovakvih programa, cilj Županijskog vijeća učenika je predlagati i raditi na poboljšanju uvjeta rada u školama te poticati sportski duh, inovativnost, izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, zalagati se za prava učenika, boriti se protiv svih oblika nasilja u školi te pomagati učenicima s poteškoćama – rekao je predsjednik Županijskog vijeća učenika Požeško-slavonske županije Filip Matić učenik četvrtog razreda Prirodoslovne gimnazije Požega dodajući kako za buduće razdoblje planiraju još više ovakvih zajedničkih zbivanja te poticati učenike da se snažnije uključe u kulturni i društveni život svoje sredine.

Nazočne u velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega prigodnim je riječima pozdravio zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinad Troha koji se zahvalio na pozivu ističući kako će grad Požega u okviru svojih mogućnosti pratiti rad i pomoći srednjoškolcima u njihovim zahtjevima i rješavanju problema.

-Mladi uvijek traže više, ako ne traže više onda je to zabrinjavajuće. Meni je drago da vi tražite više i od života očekujete više. Želim vam puno uspjeha u vašim životnim odlukama, želim da ostvarite svoje zadane ciljeve, a na nama je da vam u tome pomognemo – naglasio je Ferdinad Troha.

Na svečanosti su bili i Ivan Svjetličić predsjednik Savjeta mladih Grada Požege i zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot