Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

(FOTOGALERIJA) MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA: Medicinske sestre i tehničari su stup zdravstvenog sustava i srce požeške bolnice

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ante Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA: Medicinske sestre i tehničari su stup zdravstvenog sustava i srce požeške bolnice

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Ante Krstanović

Požeška podružnica Hrvatskog sindikata medicinskih sestara i tehničara zajedno sa Organizacijskim odborom pripremila je okupljanje članova čime je obilježen Međunarodni dan sestrinstva.
Predsjednik Podružnice Tomislav Gretzer govorio o mjestu i ulozi ove struke u našem zdravstvu ističući da su medicinske sestre uvijek spremne pomoći bolesnicima, a hrabrošću i požrtvovnošću tješe bolesne razbijajući strahove, te da unatoč nedostatnim resursima čine čuda pokazujući humanost, znanje, vještine i etičnost.
Pozdravne riječi još su uputili Vlasta Raštegorac, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Doma zdravlja Požeško-slavonske županije, zatim Silvija Marić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće županijske bolnice Požega i ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki.
-Vi ste stup našeg zdravstvenog sustava, a ovaj dan je posvećen vama koji svakodnevno dajete sve od sebe kako bi pružili njegu, podršku i utjehu onima kojima je najpotrebnija – istakao je čestitajući praznik dr. sc. Ivan Vukoja, ravnatelj Opće županijske bolnice Požega i dodao da je odanost pozivu medicinske sestre nešto što se ne može naučiti već dolazi iz duboke unutarnje motivacije i želje za pomaganjem drugima. Ustvrdio je da kao ravnatelj bolnice ima privilegiju svjedočiti njihovom svakodnevnom radu čija je stručnost i posvećenost poslu nezamjenjiva.


-One su srce naše bolnice i bez njih ne bi mogli pružiti kvalitetnu njegu pacijentima – zaključio je Vukoja izrazivši im zahvalnost za predan i nesebičan rad. Dodaje da je medicinska sestra kao najbrižnija majka, najodanija sestra i najnježnija kći!
-Vaš poziv zahtjeva predanost, znanje i dobrotu, te energiju i ljubav koji se ne mogu mjeriti i to vas čini posebnima – naglasio je čestitajući u ime županije i županice njen zamjenik Ferdinand Troha.
Ovom prigodom 13 medicinskih sestara je ispraćeno u mirovinu, te su im uručeni pokloni. Tijekom druženja više od 150 sestara i tehničara nastupio je glazbeni sastav Ivice Bumbe.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.