Međunarodni dan planina obilježen u Poljoprivredno-prehrambenoj školi [FOTOGALERIJA]

Autor: D.K.

U Poljoprivredno-prehrambenoj školi nizom je aktivnosti tijekom ovog tjedna obilježen Međunarodni dan planina u suradnji s Parkom prirode Papuk. Središnje događanje bilo je zanimljivo i inspirativno – predavanje koje je održao biolog Parka prirode Papuk, Marko Doboš, na temu Biološka raznolikost Papuka, a slušale su ga učenice i učenici poljoprivrednih zanimanja, kao i veći broj profesorica i profesora škole.

Biolog Marko Doboš učenicima i djelatnicima škole govorio je o mnogim zanimljivostima vezanim uz živi svijet Papuka, a posebno se osvrnuo na važnost očivanja biološke raznolikosti našeg Planeta te kako svatko od nas može pridonijeti očuvanju okoliša, osobito u području poljoprivrede. Na kraju predavanja učenici su odigrali Kahoot kviz te je troje najboljih nagrađeno poklonima Parka prirode Papuk. Kviz je pripremila u suradnji s predavačem knjižničarka Monika Bonić koja je učenicima pripremila i literaturu vezanu za planine i živi svijet na njima. Obilježavanje Međunarodnog dana planina odvijalo se u organzaciji profesorica Anite Bubak i Dijane Garbin koje su povezale predmete Biologiju i Etiku u području bioetike i biološke raznolikosti te s Ekološkom grupom škole. Ova tema odabrana je jer je Papuk najveća planina Slavonije poznata po mnogim osobitostima. Osim predavanja, tijekom ovog tjedna, učenice i učenici su pripremali panoe, proučavali navedene teme kroz grupne radove, a u uređenju učionice u kojoj se odvijalo predavanje sudjelovala je i profesorica Ivona Bećirović.

Međunarodni dan planina obilježava se svake godine 11. prosinca . Taj dan proglasila je Opća skupština UN-a, nakon što su tijekom Međunarodne godine planina 2002. brojni stručnjaci ukazali na potrebu stalnog osvješćivanja svjetskog stanovništva o golemom značenju planina i nužnosti održivog razvoja koji omogućava njihovo očuvanje.

IZVOR: Poljoprivredno-prehrambena škola Požega

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek