Međunarodna smotra izvornog folklora u Pleternici: Svečani mimohod ulicama grada /FOTO-VIDEO/

Autor: D.K.

Na ovogodišnju Međunarodnu smotru izvornog folklora u Pleternicu, u sklopu tradicionalne manifestacije LIDAS odazvalo se trinaest kulturno-umjetničkih društava od kojih dva iz Bodne i Hercegovine.

U svečanoj povorci – mimohodu ulicama grada Pleternice, predstavili su se uz folkloraše i vlasnici pet konjskih zaprega, Stjepan Matijević iz Brodskog Drenovca, Mario Kuba iz Jakšića, Davor Đuretić iz Gradca, Ante Bralić iz Lipvice i Željko Banožić iz Jakšića.

Među klukturno-umjetničkim društvima predstavili su se Dječja skupina KUD-a Orljava Pleternica, KUD Orljava Pleternica, KUU Voćin iz Voćina, KUD Požeška dolina iz Požege, HKUH Crnač iz Crnača (Bosna i Hercegovina), HKUD Trenk Nova Gradiška, KUD Svilenka iz Buka, KUD Škokadoja iz Budrovaca, HKUD Linđo iz Neuma (Bosna i Hercegovina), Muška pjevačka skupina Rakijaši iz Podcrkavlja, KUD šijaci iz Biškupaca, KC Klasje iz Privlake u KUD Vesela šokadija iz Gundinaca.

U nastavku manifestacije KUD-ovi će nastupiti na pozornici iza čega će od 19 sati biti izvedene najljepše skladbei pjesme sa Šokačke rapsodije.

Foto: Ante Krstanović

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek