Među tri najbolja vina „Vinkovite 2019.“ su merlot požeškog Veleučilišta i rajnski rizling Branka Jakobovića iz Vetova

POŽEGA/VETOVO/BUKOVLJE – Povodom skorog blagdana Svetog Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara i Dana općine Bukovlje, u tom mjestu pokraj Slavonskog Broda, održana su ocjenjivanja najboljih vina na tradicionalnoj priredbi „Vinkovita 2019.“. Ovom prilikom po 16. puta je to bilo općinsko i 5. puta međužupanijsko natjecanje i proglašenje najboljih mladih vina.

Najbolje ovogodišnje mlado vino imaju vinarije Grozdanović iz Oriovca, vlasnika Martina Grozdanovića za graševinu, Veleučilište Požega za merlot i vinarija Branka Jakobovića iz Vetova za rajnski rizling.

Šampionom natjecanja proglašena je graševina Martina Grozdanović, koja je u drugom odnosno završnom krugu ocjenjivanja pobijedila rajnski rizling Branka Jakobovića. Najbolje crveno vina ima merlot Veleučilišta Požega.

Ocjenjivanje je ove godine provedeno na čak 118 uzoraka iz cijele Slavonije i dijelova Podravine. Ocjenjivanje svake godine provode vrhunski stručnjaci za vino sa šireg područja Slavonije među kojima je dio iz požeškog kraja.

„Vinkovitu“ je kao i ranijih godina organizirala Udruga vinogradara i vinara “Igrač” Bukovlje – Vranovci pod pokroviteljstvom općine Bukovlje i uz potporu sponzora toga kraja.

0 Comment