Među iskusnim oračima i 12-godišnji Patrik Pilaš iz Viškovaca /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

BIŠKUPCI / ANTUNOVAC – Na 14. natjecanju orača Požeško- slavonske županije i 3. natjecanju u oranju konjskim zapregama, na ratarskim površimana Kutjeva d.d. između Biškupaca i Antunovca okupilo se 10-ak traktora i pet konjskih zaprega koji su se prijavili za odmjeravanje snaga u disciplini oranja. Traktori se natječu u dvije kategorije, s plugom ravnjak i premetnjak.

Organizator natjecanja je Županijska udruga za organizaciju natjecatelja u oranju Požeško- slavonske županije, Savjetodavna služba i domaćin općina Velika, pod pokroviteljstvom Požeško- slavonske županije.

Natjecanje je na nazočnosti brojnih posjetitelja i natjecatelja otvorio Tugomir Majdak državni tajnik Ministarstva poljoprivrede s koji je bio i ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek, zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović i predsjednica Općinskog vijeća općine Velika Antonija Pavlović.

Kako je i na koji način natjcanje počelo možete pogledati u fotogaleriji. O pobjedniku i drugim pojedinostima biti će poseban članak po dovršetku natjecanja.

Više iz kategorije