Među četiri Brestovca požeški bio uspješan i osvojio drugo mjesto (FOTO GALERIJA)

Autor: Jelenko Topić

BRESTOVAC/GAREŠNIČKI BRESTOVAC – Oko 60 Brestovčana i Brestovčanki sudjelovalo je ovog vikenda na tradicionalnim 16. Susretima Brestovaca koji okupljaju žitelje svih mjesta u našoj zemlji koji nose to ime svoga naselja. Ove godine domaćin je bio Garešnički Brestovac. Ekipu požeškog Brestovca na ovom putu jednim autobusom predvodio je Ivica Đurčević, predsjednik Mjesnog odbora, sa njima je bio i Tomo Vrhovac, predsjednik Općinskog vijeća, a inače su mjesni odbori svih Brestovaca nositelji ovih susreta u srpnju svake godine, dok je domaćin svake godine drugo mjesto.

Malo je poznato da su ovi susreti počeli upravo na inicijativu požeškog Brestovca, odnosno ondašnjeg predsjednika njihovog Mjesnog odbora Josipa Marinovića.

Osim domaćina i požeškog Brestovca još su sudjelovali imenjaci  Orehovečki Brestovac iz Zagorja, te Daruvarski Brestovac, a sudionici su odmjerili snage u sportskim disciplinama: nogometu, odbojci, pikadu, šahu, potezanju užeta, belotu, stolnom tenisu, ribolovu i vatrogastvu.

Gledajući po disciplinama Brestovčani požeškog kraja osvojili su četiri prva mjesta, te pet drugih mjesta tako da su ukupnom plasmanu osvojili drugo mjesto sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana momčad Orehovečkog Brestovca. Najboljima su urečeni pehari i priznanja.

Nakon cjelodnevnih sportskih nadmetanja nastavljeno je tradicionalno druženje mnoštva starih poznanika i prijatelja uz glazbu tijekom zajedničke večere oko 250 sudionika, a ovi susreti bili su prilika za uspostavljanje novih prijateljstava stanovnika različitih krajeva Lijepe naše.

/Foto: T.V./

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: