Među 70 restorana u sklopu Tjedna restorana nema ni jednog iz požeškog kraja

Autor: Jelenko Topić

Od 24. ožujka do 2. travnja na području cijele zemlje održava se 26. po redu Tjedan restorana – mnogim gurmanima omiljena manifestacija. Brojni renomirani restorani diljem zemlje nudit će dnevne i večernje menije po promotivnim cijenama.

Ove godine uključili su se brojni stari, ali i neki novi restorani sa dobrom ponudom, a svrha je promocija i promidžba gastronomske scene Hrvatske u suradnji s ugostiteljskim objektima.

Restorani koji sudjeluju u akciji svojim gostima nude posebne promotivne dnevne ili večernje menije. Koncept ove akcije napravljen je po uzoru na svjetske metropole te prilagođen hrvatskom tržištu, a održava se dva puta godišnje. Ove godine u njemu sudjeluje 70 restorana diljem naše zemlje.

Čudno i nepoznato iz kojih razloga među ovogodišnjim sudionicima nema ni jednog restorana s područja Požeštine. To se odnosi i na naše susjedstvo tj. brodsko i gradiško područje. Najbliži požeškom kraju, a uključeni u ovu manifestaciju su Bulart 1887, Franz Koch i Zimska luka-Hotel Osijek, naravno svi iz Osijeka.

Prema dobivenim informacijama u Tjednu restorana ovih dana ponuda je cjelokupnog ručka po cijeni od 14 i 17 eura, te večere 14, 17 ili 20 eura ovisno o odabiru ponuđenog jelovnika što se smatra izuzetno povoljnim u odnosu na standardne cijene takvih obroka pogotovo na turističkom području naše zemlje i njenom glavnom gradu.

Više iz kategorije