Maže li oči gradonačelnik Glavić županici Jozić s uređenjem samo nekoliko metara „njene“ ulice!?

Autor: D.K.

Slavodobitno je Gradska uprava grada Požege obavijestila na svojoj web stranici građane kako će od 7. do 9. prosinca u tijeku biti radovi na pripremi i asfaltiranju dijela ceste u Županijskoj ulici i Ulici Antuna Kanižlića. Nadalje se u toj „slavodobitnoj“ obavijesti navodi kako je riječ o radovima na nužnom održavanju cesta u gradu Požegi i prigradskim naseljima koje provodi nadležni upravni odjel na čelu sa sve poznatijom pročelnicom Andrejom Menđel.

Što na to sve reći? Komentari građana su opravdani i s razlogom se pitaju zar se i najuža jezgra grada mora krpati, a ne kompletno urediti. Komentari s druge strane idu u pravcu da gradonačelnik Glavić daje županici Jozić do znanja da će se kompletno urediti „njena“ ulica, gdje se nalazi njena rezidencija, tek onda kada se za to budu stvorili uvjeti. Uvijek dobro obrazloženje koje „pije vodu“ u svim opravdavanjima i mazanjima očiju!

Gotovo isti takvi uvjeti su godinama stvarani, ali nikako nisu stvoreni ni za vrijeme nekadašnjeg gradonačelnika Vedrana Neferovića. Takve uvjete nije pronašao u svom brzinskom mandatu za  uređenje Županijske ulice ni bivši gradonačelnik Puljašić. Zahtjeve i vapaje iz županijske palače upućivao je tadašnji župan Alojz Tomašević i iskazivao ljutnju radi toga, ali nitko ga nije (po)slušao. U svim tim Neferovićevim i Puljašićevim godinama vladavine nije na red došlo do uređenja Županijske ulice iako su se mnoge u užem i širem dijelu grada uređivale i izgrađivale. Razlog tome je bila veoma loša komunikacije i prividna suradnja između tadašnjih gradonačelnika i župana što možemo odgovorno tvrditi.

Koju nam poruku šalje danas krpanje samo nekoliko metara Županijske ulice. Netko će reći da se smire strasti između grada i županije ako ih ima, a biti će i onih opravdanja da je sve to trebalo biti u kompletu odrađeno davno prije.

Bilo kako bilo svima je jasno da Županijska ulica u Požegi zaslužuje kompletno uređenje, od početka do kraja, svih 350 metara. S pravom se može pitati zar je tolika vrijednost tih radova da se ne mogu iznaći financijska sredstva u gradu Požegi za tu investiciju, a poznato je da gradonačelnik Željko Glavić vodi računa o utrošku i one zadnje lipe proračunskog novca što je sve vidljivo i javno dostupno svakom građaninu na stranicama grada u rubrici I TRANSPARENTNOST.

Hoćemo li dugo čekati kompletno uređenje Županijske ulice ostaje nam za vidjeti!?   

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek