Matica umirovljenika općine Čaglin i požeška Ekonomska škola dobili nagrade za volontiranje /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Povodom Međunarodnog dana volontera u Osijeku je organizirana panel rasprava Mala zajednica – velika snaga: (NE)iskorišteni potencijal volontiranja i dodjela godišnjih volonterskih nagrada koju već sedamnaestu godinu zaredom dodjeljuje DKolektiv – organizacija za društveni razvoj.

Nagrade su dodijeljene pojedincima i organizacijama koji su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici. Ove godine dodijeljene su dvije nagrade u kategoriji za volonterski angažman pojedinca, jedna nagrada za primjer dobre prakse uključivanja volontera i tri nagrade za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju.  Volonterski centar Osijek od 2006. godine dodjeljuje godišnje volonterske nagrade s ciljem afirmacije volonterstva kao poželjne društvene vrijednosti kroz vrednovanje doprinosa pojedinaca i organizacija koje djeluju za opće dobro. U proteklih 16 godina dodijeljeno je 142 nagrade aktivnim pojedincima, organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere, obrazovnim ustanovama te poslovnim organizacijama koje promiču volonterstvo.

DOBITNICI VOLONTERSKIH NAGRADA U 2022. GODINI:

Kao primjeri dobre prakse uključivanja volontera :  Matica umirovljenika općine Čaglin – Usmjerena na poboljšanje životnih uvjeta, njegovanje i održavanje zajedničkih susreta i druženja umirovljenika, Matica umirovljenika općine Čaglin potiče volonterski angažman svojih članova u zajednici. U želji da obogate život u svom ruralnom kraju, članovi rado sudjeluju u sportskim, kulturnim i zabavnim manifestacijama. Aktivni su u različitim lokalnim udrugama, a s Osnovnom školom Stjepana Radića surađuju u raznim volonterskim aktivnostima potičući međugeneracijsko druženje i solidarnost. Jedna od njihovih zajedničkih inicijativa je nabava didaktičke opreme za dječji vrtić. Za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju: Ekonomska škola, Požega – Sa svrhom povezivanja škole s lokalnom zajednicom, udrugama i organizacijama civilnoga društva radi poticanja pozitivnih društvenih promjena, u ovoj školi djeluje volonterski klub Ruke solidarnosti. Pored volonterskih aktivnosti u školi, učenici svoj volonterski doprinos daju brojnim humanitarnim akcijama u zajednici usmjerenima prema starijim osobama, djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, zlostavljanim ženama, izbjeglicama, napuštenim životinjama. U humanitarne akcije škola prema potrebi uključuje i roditelje, a u edukativne aktivnosti namijenjene učenicima i volontere iz zajednice.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek