Matica umirovljenika obilježila 75 godina rada, a zaslužni pojedinci primili priznanja

Autor: D.K.

Daleke 1946. godine osnovano je na ovim prostorima Udruženje umirovljenika  čiju tradiciju nastavlja Matica umirovljenika organizirana na razini Požeško-slavonske županije, a okuplja 11 svojih podružnica u gradovima i općinama toga kraja. Taj je jubilej obilježen svečano-radnom skupštinom u Kutjevu kojom prigodom je tajnik županijske Matice Ante Pavković dao povijesni prikaz ove udruge.

-Cilj osnivanja bio je socijalizacija osoba treće životne dobi, uključivanje u svakodnevni život svoje zajednice, te potpora u njihovim životnim potrebama – istakao je Ante Pavković.

Dato je izvješće o radu u prošloj godini pri čemu je rečeno da je pandemija korona virusa utjecala na smanjenje obima aktivnosti u prošloj godini, dok su ove godine održani sportski i glazbeno-pjevački susreti.

Pavković je zatražio uključivanje u mirovinsku reformu uz potrebu ravnopravnog odnosa prema umirovljenicima i ostvarenje prava na obiteljsku mirovinu u slučaju smrti jednog supružnika.

Predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije Nediljko Nenadić uručio je priznanja zaslužnima za aktivnost kroz desetljeća djelovanja Matice, a primili su ih Stjepan Marković iz Jakšića, Vladimir Grgić i Vjekoslav Poleto iz Brestovca, Željko Peroutka iz Požege i Ivan Ronta iz Kaptola, te su ta priznanja još dana Požeško-slavonskoj županiji i Gradu Kutjevu za suradnju i potporu u radu.

Josip Pavković kao izaslanik kutjevačkog gradonačelnika Josipa Budimira čestitao je jubilej najavivši daljnju potporu u radu.

-Matica umirovljenika je značajna za tu populaciju pogotovo u vrijeme pandemije korona virusa zbog socijalnog aspekta njihovog života – istakao je u ovoj prigodi Josip Pavković.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek