Požega.eu

Matej Martinović igrač utakmice u županijskom derbiju: NK Slavonija - NK Slavija 4:1

PRIJE 11 MJESECI
SPORTALO.HR

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Matej Martinović igrač utakmice u županijskom derbiju: NK Slavonija - NK Slavija 4:1 Požega.eu | Matej Martinović igrač utakmice u županijskom derbiju: NK Slavonija - NK Slavija 4:1

PRIJE 11 MJESECI
SPORTALO.HR

Konačni rezultat je malo previsok s obzirom na igru koja je konačno bila – vrlo dobra. Često su utakmice ovih momčadi teško gledljive, a sada su brojne ozljede i kartoni koji su poharali obje strane na teren poslali dosta mlade ekipe pa se više mislilo o napadu nego o obrani. Puno prilika na obje strane, u 4:1 pobjedi jedan od junaka je Ivan Petković koji je skupio 5 izvrsnih obrana, na drugoj strani Slavonija je dva puta pogađala okvir gola, Karlić je u dva navrata sjajno reagirao tako da se može reći da je utakmica bila vrlo sadržajna, a mogla je proći i bez suca na terenu s obzirom na doslovno tri prekršaja vrijedna pažnje, jedan od njih je i kazneni udarac za domaće, no ta konstantacija je zapravo najbolji mogući kompliment sudačkoj trojci koja je odradila izvrstan posao i niti u jednom trenutku nije bila u prvom planu.
U prvom poluvremenu nešto bolja Slavonija koja je došla do prednosti preko Ivana Antunovića, no barem pola gola može se pripisati Mateju Martinoviću koji je sjajno probio bok i savršeno poslužio Antunovića koji takve stvari ne zna promašiti. Slavija se vratila golom Pave Nikolića s bijele točke, ali samo minutu kasnije “domaći” su ponovno u vodstvu, ponovno je u glavnoj ulozi Martinović koji sada sam zabija, s ruba kaznenog prostora je tukao, lopta od igrača u bloku promijenila smjer i završila u golu. Dvije sjajne prilike za povratak imao je Valentin Mikić, jednu situaciju oči u oči je zaustavio Petković, u drugoj je prošao i njega i promašio prazan gol. U nastavku najprije dvije dobre šanse Slavije, u obje se istaknuo njihov dugogodišnji kapetan na golu Slavonije, a onda ipak potez dana. Mladi Karlo Kovre je s ruba kaznenog prostora gađao i pogodio suprotnih “90” za 3:1! U samoj završnici nakon još ponešto prilika na obje strane u jednoj gužvi Ivan Antunović dolazi do lopte, ona u gužvi pada pred Kovru koji je s linije gura u mrežu za konačnih 4:1.
Igrač utakmice: Matej Martinović

– Nakon onog šokantnog poraza u Gradišci gdje mislim da nismo zaslužili izgubiti najvažnije je bilo uzeti bodove i vratiti se u dobro raspoloženje pred ove posljednje dvije utakmice koje će biti vrlo zahtjevne. Imali smo dosta izostanaka ali smo dobro reagirali i zasluženo slavili. Imamo sad evo devet dana da se spremimo za Bedem, nadam se da ćemo biti kompletniji i da možemo odigrati jednu dobru utakmicu. Sad kad smo već stigli ovdje, kad smo osigurali minimalno treće mjesto pokušat ćemo i biti prvi na kraju, četiri boda bi mogla biti dovoljna, šest je svakako pa ćemo se dobro spremiti za to i dati svoj maksimum u tih 180 minuta – kazao je za Sportalo Dalibor Bognar, trener Slavonije.

Slobodno možemo reći da bi rezultat za Slavoniju bio bolji da je igrao Krešimir Plešić koji je ozlijeđen.

Foto: Arhiva

Tekst: sportalo.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.