Masovno “cijepljenje dozama graševine” Miroslava Škore uz pečeni odojak i janjetinu /FOTOGALERIJA/

Autor: D.M.

Neobičnu proslavu Vincelova uz “masovno cijepljenje dozama graševine” Miroslava Škore zabikhežili smo na posjedu Miroslava Škore, poznatog hrvatskog glazbenika i skladatelja, a u zadnje vrijeme i političara. Vinski biskup Ceco Martin Venjski prilikom obreda blagoslova loze prisutnima je dao početnu dozu cjepiva graševine u borbi protiv opakog virus Covida 19 nakon čega su okupljeni prema svom nahođenju uzimali taj “lijek”. Neki su u neznanju primjene graševine kao uspješnog lijeka malo i pretjerali, ali bez ikakvih posljedica.

Naime, prema riječima biskupa Cece vinogradari u obradi vinograda bore se uspješno protiv niza nametnika i bolesti, a među njima i aktualnog pandemijskog virusa. Tako su doskočili i ovome koji hara po cijelome svijetu.

Sam obred blagoslova obavljen je po starom kutjevačkom običaju. Sveti Vinko je zazvan da pomogne u zaštiti i brojnim nedaćama u vinogradu a ovogodišnji početak radova simboličnim rezanjem loze najavio je sam gazda Škoro uz pomoć vincilira Drage Matića. Kićenjem loze povećim komadima slanine, kulena i drugih suhomesnatih proizvoda zaželjelo se da takvi budu i grozdovi.

Uz vruću janjetinu sa ražnja, odojak i druga jela primjerena Vincelovu te ispijanjem graševine druženje je nastavljeno uz vatru i prenosive peći i nakon zalaska sunca.

Recimo i to da je Škoro prije nekoliko godina postao vinogradar i vinar. Kupio je posjed i vinograde u mjestu Mitrovac i u Vetovu od kada u ovome poslu bilježi dobre rezultate. Čak mu je na najprestižnijem ocjenjivanu graševine u državi na Festivalu u Kutjevu vino ocjenjeno šampionskim.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek