Martinje na požeški način: Miris jeseni u pješačkoj zoni /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

POŽEGA – Obred krštenja mošta i ovu je godinu obavio vinski kardinal, njegova uzoritost Vlado Bauer na tradicionalnoj manifestaciji “Okusi jeseni 2017.” koju je organizirala Turistička zajednica grada Požege, uz pokroviteljstvo grada Požege u sklopu koje je bila Kestenijada i Bučijada. Manifestaciju je posjetio veliki broj posjetitelja kojima je bilo mnogo toga ponuđeno na 60-ak štandova od igračaka, lavande i njenih proizvoda do meda, poderanih gaća, lepinja, sira, vina, narodnog ruha i drugih različitih prigodnih proizvoda OPG-ovaca ne samo s područja Požeštine i Požeško-slavonske županije već i šire.

Na svojstven način vinski kardinal uprizorio je stari, dobro poznati, običaj krštenje mošta u mlado vino dok je dosadašnji Martinski kum Stanko Zrinšćak tu odgovornu dužnost predao Ivanu Jurkoviću kojem je kardinal Bauer dao na zadatak da uživa u vinskom rodu, obilazi požeške podrume i daje primjedbe i sugestije kao iskusni vinar i vinogradar koji svoje trsove ima na padinama Sokolovca iznad Jagodnjaka.

U prigodi obilježavanja Martinja u Požegi završeno je i 8. Županijsko ocjenjivanje meda. od 63 uzorka koliko ih je predano na ocjenjivanje njih 15 je dobilo zlatnu plaketu što potvrđuje o visokoj kvaliteti meda kao proizvoda na slavonskim prostorima s kojeg su područja uzorci dani na ocjenjivanje. Pozlaćenim proizvođačima meda uručena su priznanja i plakete.

Za zabavni program pobrinuli su se članovi tamburaškog sastava Zlatna dolina koji su svojom pjesmom i svirkom izmamili one hrabrije da zaplešu i s njima zapjevaju.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek