Požega.eu

Markacije na drveću kroz pet kilometara Papuka /FOTO/

PRIJE 10 MJESECI
JELENKO TOPIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Markacije na drveću kroz pet kilometara Papuka /FOTO/ Požega.eu | Markacije na drveću kroz pet kilometara Papuka /FOTO/

PRIJE 10 MJESECI
JELENKO TOPIĆ

Izuzetno uspješnu akciju markiranja imala je Markacistička sekcija požeškog Sokolovca. Obnovili su pet kilometara staza na Papuku za koje su zaduženi prema registru staza Hrvatskog planinarskog saveza.

Akcija je bila kružnog karaktera. Krenuli su od kamenoloma Tisica po stazi oznake 112 koju su markirali do Jezerca. Prvi dio te staze markirali su u prethodnoj akciji.

Od Jezerca su nastavili do Majerove livade, te time uredili i obilježili cijelu tu stazu oznake 117. Potom su se vratili do Jezerca te uredili i obilježili cijeli spojni put oznake 122 do Nevoljaša. Od Nevoljaša su nastavili stazom 111 do Tri bora te i taj dio uredili.

Staza 111 sada je uređena od Planinarskog doma Lapjak do Nevoljaša. Spustili su se stazom 115 do kamenoloma Tisica kako bi provjerili markacije koje su radili u prošloj akciji.
Sudionici ove akcije su Vesna Matoković, Spomenka Mušec, Verica Sinjaković, Krešimir Bubak, Dragica Anić i Anita Bubak, voditeljica markacističke sekcije HPD Sokolovca.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.