Marijanske pjesme u čast Gospi Snježnoj pjevalo šest zborova i KUD-ova (FOTO GLARIJA)

Autor: DK

BUK – Drugu godinu u organizaciji Kulturno umjetničkog društva “Svilenka” iz Buka organizirana je Smotra pučkog crkvenog pjevanja na kojoj je pjevalo šest zborova i KUD-ova koji su kroz 18 pjesama dočarali bogatstvo i tradiciju štovanja Nebeske majke Marije pjevajući njoj u čast o blagdanu Snježne Gospe.

Smotra je održana u bučkoj župnoj crkvi sv. Jurja Mučenika koju su došli popratiti brojni župljani iz tog kraja. Imali su što vidjeti i čuti. Milozvučnim glasovima pobuđeni su osjećaji kojima se iskazivala ljubav prema Nebeskoj majci Mariji – Gospi Snježnoj kojoj se mnogi utječu u svim svojim patnjama, bolima i nevoljama.

Kako nam je rekla jedna starija mještanka Buka, rado pjevam Marijanske pjesme jer tko pjeva dva puta moli, kada sam god preporučila sebe i svoju obitelj našoj Nebeskoj majci pronašla sam i dobila utjehu.

Među zborašima-pjevačima nastupili su KUD “Svilenka” iz Buka, KUD “Poljadija” iz Grabarja, Matica Slovačka “Kukučin-Kuntarić” iz Jakšića, Zavičajno društvo “Rama” iz Pleternice, Muška pjevačka skupina “Grabarčani” iz Grabarja i KUD “Brodski biseri” iz Bosanskog Broda.

Svi sudionici prije svečanog dijela pjevanja u procesiji s Gospinim kipom iz župnog dvorišta ušli su u Crkvu hodeći i pjevajući Marijanske pjesme kojoj se pjesmi priključio i puk.

Po završetku smotre pučkog crkvenog pjevanja služena je sveta misa, a procesijom oko crkve uz pjevanje svih sudionika smotre i prisutnih vjernika vraćen je kip Gospe Snježne u župno dvorište.

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: