Marijana Švajda iz Atletskog kluba Požega prvakinja Slavonije i Baranje u trail trčanju /FOTO/

Autor: D.K.

Atletski klub Požega ostvario je izniman uspjeh u ovogodišnoj Slavonsko-baranjskoj trail ligi (SBTL) gdje je Marijana Švajda uvjerljivo osvojila naslov ukupne pobjednice na kratkoj stazi, a naslov je dodatno potvrdila i osvojenim 2. mjestom na subotnjem zadnjem kolu održanom u Gazijama.

Ovogodišnja sezona lige dosada je najveća po broju utrka i natjecatelja. Liga održana na 11 prekrasnih staza na kojoj se upoznalo više od tisuću natjecatelja s prirodnim ljepotama Slavonije i Baranje. Trčalo se od Daruvara, Osijeka, Đakova, Belišća, Popovca, Velike, Slatine, Sibinja, Gazija i sve do Erduta. Bila je to prigoda zaviriti u svaki kutak Slavonije i Baranje.

-Naš klub predstavljalo je 8 natjecatelja kroz sezonu i to njih 6 u kratkoj kategoriji i dvoje u dugoj. Najveći uspjeh ostvarila je Marijana Švajda koja je kroz cijelu sezonu držala visoku formu i na kraju uvjerljivo osvojila prvo mjesto. Marijana je nastupila u 9 od 11 kola te je 8 puta završila na pobjedničkom postolju. Koliko je bila uvjerljiva govori i podatak da je naslov osigurala kolo prije kraja natjecanja – ističe Manuel Čarđić.

U kategoriji kratkih staza za Atletski klub Požega nastupili su još Manuel Čarđić, Dinko Zima, Kruno Budimir, Aleksandar Buranji i Dario Ledić. Buranji i Ledić ove su se sezone prvi puta okušali u trailu i sve pozitivno iznenadili svojim nastupom.

-I u kategoriji dugih staza imali smo dva predstavnika Krešimira Valentića i Ivana Vitenberga koji su nastupili na samo nekoliko kola. Međutim njih dvojica su ove godine više nastupali na utrkama diljem Hrvatske i u inozemstvu. Tako je Valentić bio na utrkama 100 milja Istre, Žumberak trail, Velebit ultra trail, Skakavac trail (BiH) i još puno drugih dok je Vitenberg nastupao na KontinenTrail ligi gdje je osvojio naslov ekipnog pobjednika. Na ovaj način njih dvojica napravili su veliku promidžbu našeg grada i kluba – dodaje Čarđić naglašavajući kako je u odnosu na prošlu sezonu, na Slavonsko-baranjskoj trail ligi zabilježen veliki porast natjecatelja i broja utrka što dokazuje da trail trčanje još uvijek ide uzlaznom putanjom i da je prava promocija zdravog suživota čovjeka i prirode.

-Moramo s ponosom najaviti da od slijedeće sezone i naš grad ulazi u kalendar lige sa The Trail of Sokol utrkom te se na taj način uključujemo u proslavu Dana grada i Grgureva, ali o svemu detaljno ćemo vas naknadno obavijestiti – zaključio je Manuel Čarđić.

Izvor: M.Č.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek