Marihuanu sadio u vrtu među krastavcima: Policija zaplijenila veću količinu droge u Pleternici i Pakracu /FOTO/

Autor: DK

Jednu od većih zapljena droge ovih su dana odradili djelatnici policije o čemu je nešto više rekao Željko Grgić, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske na tiskovnoj konferenciji na kojoj su bili još i glasnogovornica Nikolina Janković i vođa Grupe za droge Josip Vidović.

Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske

Između ostalog je na tiskovnoj konferenciji rečeno kako je to jedna od većih zapljena u zadnje dvije godine, a koju su policijski službenici provodili tijekom listopada ove godine.

-Tijekom prvih devet mjeseci ove godine na području naše Policijske uprave bilježimo ukupno 34 kaznena djela po liniji kriminaliteta droga te 32 prekršaja. Po svakom navedenom segmentu bilježi se lagano povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine – rekao je u uvodu tiskovne konferencije načelnik Željko Grgić nastavljajući kako su u mjesecu listopadu na području Policijske uprave imali dvije značajnije zapljene droge cannabis marihuane koja je bila namijenjena za prodaju na ulici.

Željko Grgić, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske

-U prvom slučaju tijekom pretrage obiteljske kuće u širem centru Grada Pleternice gdje je prebivao 45-godišnjak pronađeno je 822 grama marihuane te jedna razgranata cannabis biljka visine 185 cm koju je počinitelj uzgojio u vrtu obiteljske kuće skrivajući cannabis biljku među povrćem (krastavcima) koje je uzgajao na razvučenoj mrežici. U drugom slučaju na području Grada Pakraca gdje prebiva 43-godišnjakinja i boravi 29-godišnjak pronađeno je gotovo 6 kg cannabis marihuane pripremljene i pakirane u razne posude, kartonske kutije, vrećice i sl. Prilikom pretrage kuće pronađeno je još 17 stabljika i dijelova stabljika kanabis marihuane visine oko 130 cm, te 4 grama hašiša, cannabis sjemenke, precizna digitalna vaga, pribor za konzumiranje droge te nepovlasno jedna puška s glatkim cijevima – rekao je Željko Grgić, načelnik Policijske uprave požeško-slavonske dodajući kako se vrijednost droge procjenjuje se na oko 120 tisuća kuna, a da prodajom na ulici njena vrijednost vrtoglavo raste.

-Protiv počinitelja i u prvom i u drugom slučaju podnesene su kaznene prijave zbog osnovane sumnje u kaznena djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ – dodao je načelnik Grgić.

Josip Vidović, vođa Grupe za droge u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj

Zapljenjena marihuana “domaće proizvodnje” u Pleternici i Pakracu visoke je kvalitete naglasio je vođa Grupe za droge u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj Josip Vidović dodajući kako su oni koji su to proizvodili raspolagali većim znanjem o takvom uzgoju.

-Počinitelji su proizvodili i hašiš za što su potrebna dodatna znanja i vještine. Ono što su u konkretnom slučaju radili zove se ledena proizvodnja i radi se na zahtjevan i specifičan način – rekao je Jasip Vidović objašnjavajuči način takve proizvodnje naglašavajući kako je najvažnije da je ta zapljenjena droga u policiji , a ne na ulicama gradova i općina te da se po zapljenjenim količinama moglo opskrbiti većepodručje s tom drogom.

Sve u svemu svaka pohvala policijski službenicima na pronalasku proizvođača droge.

Foto: D. Krstanović 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »