Manje oružja, manje tragedija – predajte oružje bez sankcija

Autor: D.K.

oružjePOŽEGA – Prema informacijama iz Policijske uprave Požeško-slavonske može se zaključiti da ima savjesnih građana koji dragovoljno predaju oružje i eksplozivna sredstva te su se na takav način uključili u akciju kako bi se spriječile eventualne posljedice zbog nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i drugih eksplozivnih sredstava.

Iz policije pozivaju građane da se pridruže akciji „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Građanima se vezano uz to skreće pozornost da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da “želju” za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih obilježja i preuzeti oružje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem telefonske linije 0800 88 92.

Da ima veći broj savjesnih građana govore nam izvješća iz kojih se vidi da građani pozivaju policijske službenike i dragovoljno predaju oružje ali ima i onih koji ne ovlašteno drže i posjeduju oružje i eksplozivna sredstva iz kojeg razloga se protiv njih pokreću kazneni postupci.

Tako je u srijedu, 23. travnja 2014. godine na području općine Kaptol temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi pretražena obiteljska kuća i druge prostorije u kojima prebiva 58-godišnjak kod kojega je pronađena poluautomatska puška zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Sličan događaj je bio u petak, 25. travnja 2014. godine, kada su na području grada Požege, policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću u kojoj prebiva 54-godišnjak kod kojeg je pronađena jedna lovačka puška koju je nepovlasno posjedovao zbog također slijedi kaznena prijava protiv 58-godišnjaka.

Nedozvoljeno držanje oružja policijski službenici su utvrdili 30. travnja 2014. godine, oko 2.20 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Franje Cirakija i Vukovarska, kada su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, belomanastirskih registarskih oznaka prilikom čega su kod 71-godišnjeg muškarca pronašli dvije puške sa pripadajućim streljivom a koje je 71-godišnjak nepovlasno posjedovao zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Što se tiče građana koji dragovoljno predaju oružje i eksplozivna sredstva govore nam podaci da je 9. travnja 2014. godine,  u Lipiku, u Ulici Ivana Gorana Kovačića, 43-godišnjak je prilikom čišćenja dvorišne prostorije pronašao manju količinu streljiva koju je predao policijskim službenicima. Istoga dana na području Pakraca, 69-godišnjak je dragovoljno predao pištolj sa pripadajućim streljivom.

U četvrtak, 17. travnja 2014. godine policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu jedna je osoba dragovoljno predala dvije ručne bombe M 50. dok je u nedjelju, 27. travnja 2014. godine, u Požegi, u Ulici Kneza Domagoja, osoba koja je zatražila da bude anonimna je izručila policijskom službeniku 40 komada streljiva za automatsku pušku koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije Policijske uprave.

Veću količinu streljiva raznih kalibara predao je u ponedjeljak, 28. travnja 2014. godine, u Kaptolu 54-godišnjak i jedan spremnik za automatsku pušku,  da bi istoga dana u prostorijama Policijske uprave u Ulici Josipa Runjanina, osoba koja je zatražila da bude anonimna dragovoljno je predala policijskom službeniku 12 komada upaljača „GU 79“.

Još je jedna dragovoljna predaja oružja zabilježena je 29. travnja 2014. godine, kada je građanin, koji je zatražio da ostane anoniman, dragovoljno je predao dvije puške, jedan spremnik za pušku te jednu ručnu bombu M75.

Nije zanemariva količina oružja i eksplozivnih sredstava koja je pronađena i izuzeta te dragovoljno predana, što je evidentno samo u proteklom mjesecu travnju.

Neka ovo bude kao poticaj onima koji posjeduju i koji imaju dvojbu dragovoljno predati ili ne predati oružje, streljiva ili neka druga eksplozivna sredstva, da to obavezno učine jer za takvu predaju nema nikakvih sankcija.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot