Požega.eu

Malonogometaši Zadruge iz Požege prvaci naše zemlje - Tvrtko Janković najbolji strijelac, a Niko Radoš najbolji vratar

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Malonogometaši Zadruge iz Požege prvaci naše zemlje - Tvrtko Janković najbolji strijelac, a Niko Radoš najbolji vratar Požega.eu | Malonogometaši Zadruge iz Požege prvaci naše zemlje - Tvrtko Janković najbolji strijelac, a Niko Radoš najbolji vratar

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Jelenko TopićTijekom proteklih dana, Split je bio središte amaterskog malog nogometa Hrvatske u sklopu državne završnice Coca-Cola Cup 2022. Plazma Sportskih igara mladih. Igralište FESB-a u Splitu okupilo je najbolje nogometašice i nogometaše 3 napeta finala: za dječake 2004. godište i mlađi, za djevojke 2006. godište i mlađe te dječake 2006. godište i mlađi.

Iako se radi o amaterskom sportu svjedočili smo vrhunskom nogometu, srčanosti i fair playu.

Svi koji nisu bili u mogućnosti pratiti utakmice na tribinama  mogli su uživati u vrhunskom nogometu u izravnom prijenosu na Sport klub televiziji.

U prvom finalu dana u godištu 2004. i mlađi za dječake ekipa Caffe bar Kod Tonija iz Kumrovca pobijedila je ekipu Agrifull iz Našica. Broncu je zasluženo osvojila ekipa Paški i družina iz Splita. Slijedeće su na teren istrčale djevojke koje su prikazale zavidno nogometno umijeće. Ekipa ŽNK iz Županje je ove godine slavila zlato, nakon što su u prošlogodišnjem finalu osvojile srebro.

Doprvakinje za 2022. su ekipa Blue Warriors iz Zagreba dok su Međimurske Lepe puce iz Čakovca ove godine brončane.Treće finale u godištu 2006. za dječake donijelo je ogled između ekipe Zadruga iz Požege i Restoran Dioniz & Caffe bar A1 iz Vrbovca. Mladi Slavonci zasluženo su postali prvaci Hrvatske, a broncu je u jutarnjem ogledu osvojila ekipa MNK Družba Pere Kvržice iz Bjelovara.

Poredak: 1. Zadruga (Požega), 2. Restoran Dioniz & Caffe bar A1

(Vrbovec) i 3. MNK Družba Pere Kvržice (Bjelovar)

Najbolji stijelac je Tvrtko Janković sa šest golova (Zadruga), a najbolji vratar Niko Radoš (Zadruga).

Na tribinama su se nalazili posebni gosti, mladi nogometaši iz Shakhtar Donjeck nogometne akademije, zajedno s njihovim voditeljima predvođeni Rudakov Valery Viktorovich, slavnim ukrajinskim igračem i trenerom, legendom ukrajinskog Shakhtara iz Donjecka. stotinjak mladih nogometaša iz Ukrajine boravi u Splitu od ožujka zahvaljujući Dariju Srni i Vladi Republike Hrvatske.Mladi sudionici Plazma Sportskih igara mladih poklonili su im prigodne nogometne dresove, nakon čega je uslijedila i revijalna utakmica između selekcije sudionika Plazma Sportskih igara mladih i mladih nogometaša iz Ukrajine. Rezultat je naravno bio najmanje važan, cijelu utakmicu obilježili su poruke mira izaslane u svijet.

Nakon državne završnice slijede međunarodna finala koja su na rasporedu 16.-20. kolovoza. Državni prvaci iz BiH, Srbije i Hrvatske okupit će se u Splitu kako bi zajednički završili još jednu sezonu Igara.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.