Malo požarnih intervencija, ali dosta provedenih akcija

Autor: Jelenko Topić

TRENKOVO – Uz  redovne aktivnosti operativne jedinice, koja je imala pet intervencija izlazeći zbog požara,te osposobljavanje članstva u prošloj godini smo uredili malu dvoranu i to dobrovoljnim radom članova,  koji su izradili namještaj i podove, a tu je uvedeno plinsko grijanje – kazao je podneseći izvješće o radu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trenkovo na redovnoj 65. godišnjoj skupštini njegov predsjednik Robert Karas. Dodao je da su sudjelovali na natjecanjima na razni Vatrogasnog centra Velika na kojima je muška eklipa  osvojila prvo mjesto u kategoriji vatrogasne štrcaljke, te mladež treće mjesto.  Uz to nabavili su dio opreme, te ostvaruju dobro suradnju sa svim strukturama u selu i na razini općine Velika.

Donoseći plan rada najavili su rekonstrukciju društvenog doma uz potporu općine Velika, te kompletiranje opreme.

-Niste imali mnogo intervencija što je dobro pa neka tako bude i ubuduće,a mi ćemo tražiti rješenja da vam i nadalje pomažemo-istakao je pozdravljajući rad skupštine načelnik općine Velika Vlado Boban. Sudonike su još pozdravili Zvonko Jurić, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine i Ante Adžić, predsjednik Vatrogasnog centra Velika.

Na kraju skupštine dodijeljene su diplome i priznanja za polaznike osposobljavanja tako da je sedam članova ovog DVD-a dobilo zvanja vatrogasnih dočasnika, desetero pripadnika mladeži je položilo ispit, te za specijalnosti za tehničke i dišne aparate po dva člana, za zvanje vatrogasca tri polaznika i jedan za dočasnika prve klase.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije