Mališćakovci pozivaju na planinarski izlet povodom blagdana sv. Vinka: Idemo na Češljakovački vis!

Autor: D.K.

Među brojnim događanjima u sklopu obilježavanja blagdana sv. Vinka je i jedan planinarski. Planinarsko društvo Mališćak iz Velike organizira izlet na Češljakovački vis, u nedjelju 22. siječnja 2023.

Češljakovački vis (825 mnv) se nalazi u istočnom dijelu Papuka. Vrh se nalazi na šumovitom grebenu i predstavlja najistočniji u nizu visokih vrhova Papuka.

-Polazak je u 9 sati ispred Lugarnice u Velikoj. Idemo na brdo Šage kroz vinograde i dalje omladinskom stazom na Češljakovački vis. Spustit ćemo se na kuću Trišnjicu gdje ćemo napraviti dužu pauzu. Povratak je cestom, a trajanje ture je oko 7 sati -objavljeno je na FB stranici veličkog planinarskog društva.

U planinarskoj kući na Trišnjici gdje je planirana pauza, planinari će s ugrijati uz vatru, pečene kobasice i slaninu, a naći će se zasigurno i kuhanog vina kako i priliči uz blagdan zaštitnika vinara i vinogradara. Ne sumnjamo da će planinari uživati u snježnom ugođaju na Papuku jer uz već postojeći snježni pokrivač, nove pahulje su najavljene i za dane pred nama.

U popodnevnim satima planirano je druženje u Aqaparku Shhhuma na tradiocionalnoj proslavi Vinkova.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek