Mališani iz Ratkovice čekali i dočekali Djeda Božićnjaka koji je ove godine došao mopedom /FOTOGALERIJA/

RATKOVICA – Djed Božićnjak je i ove godine u Ratkovicu stigao, s malo zakašnjenja, neobičnim prijevoznim sredstvom, mopedom. Bitno da je stigao, govorili su mališani koji su s nestrpljenjem očekivali njegov dolazak.

Oni malo stariji Djeda Božićnjaka dočekuju petu godinu za redom, za što se pobrinuo i ove godine Josip Baltić, predsjednik Mjesnog odbora Ratkovica i vijećnik u Gradskom vijeću grada Pleternice.

Na prvi pogled maleno mjestašce u pleterničkom kraju, Ratkovica, ima 40-ak mališana koji je podatak ohrabrujući gledajući na današnje stanje u drugim mjestima. Kako bi se taj trend i nastavio iz tog se razloga njeguje dolazak Djeda Božićnjaka što je samo jedan u nizu manifestacija u organizaciji Mjesnog odbora na čelu s predsjednikom Josipom Baltićem.

Ove je godine svako dijete dobilo poklon iz ruku Djeda Božićnjaka. Neki su mališani nevoljko sa strahom prilazili, ali kad su pokloni u pitanju smogli su snage kako za primiti poklon tako i fotografirati se. Fotografije su poželjeli i oni malo stariji jer kako su nam rekli rado se prisjećaju svoje mladosti jer neki od njih to nisu mogli doživjeti, što je danas njihovoj djeci omogućeno.

Bilo je i za one malo starije blagdanskog ugođaja. Njihov sumještanin Mirko Bilobrk pobrinuo se za gastro deliciju – fišpaprikaš kojim su se mogli svi poslužiti i degustirati ga.

-Ovo je peta godina kako darujemo djecu. Predvidjeli smo da poklone dobiju oni starosti do petog razreda osnovne škole i njih ima 41, no, kako onih starijih u selu ima svega pet ili šest, odlučili smo da poklone dobiju svi. Novac smo osigurali iz naših sredstava za poklone, a fiš nam je ove godine donirao naš seljan Mirko Bilobrk – kazao je predsjednik MO Josip Baltić.

0 Comment