Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Mali umjetnici svojim radovima obogatili zbirku poetskih i likovnih radova

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Mali umjetnici svojim radovima obogatili zbirku poetskih i likovnih radova Požega.eu | Mali umjetnici svojim radovima obogatili zbirku poetskih i likovnih radova

PRIJE 1 GODINU
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

   

dav Učenici 2.c razrednog odjela Osnovne škole Dobriša Cesarić iz Požege marljivi su, na nastavi uvijek aktivni, podržavaju i hrabre jedni druge, pomažu kad god je potrebno. Otvoreni su i veseli pa njihovom učionicom često odjekuje smijeh. Vole pjevati, plesati, čitati, računati. Isto tako vole crtati i slikati.

Ove školske godine u njihovoj školi pokrenut je projekt Mladi Peićevci u suradnji s Udrugom zavičajnih pisaca i slikara Matko Peić. Ovaj znameniti povjesničar umjetnosti, putopisac, slikar, sveučilišni profesor, doktor znanosti i akademik rođen je u Požegi prije točno sto godina, 10. veljače 1923. godine. Stoga su članovi Udruge na poseban način obilježili ovu značajnu obljetnicu. Pripremili si i izdali zbirku Skitnje obojene ljubavlju u kojoj su objavljeni poetski, prozni i likovni radovi članova Udruge. Mladi Peićevci priključili su im se sa svojim literarnim i likovnim radovima. Učenice 7. razreda napisale su putopise, pod mentorstvom svoje profesorice Blanke Đimoti-Zima. Slikarske radionice organizirane su za starije učenike (mentori Ninoslav Pirović i Monika Kostić) i za mlađe, učenike 2.c (mentorica Irena Ivetić). Idejni pokretač i koordinatorica projekta bila je profesorica Sandra Halt-Ćuže. Urednici zbirke su Melita Grgić, slikarica i tajnica Udruge i Ivan Abibović, pjesnik, umirovljeni nastavnik hrvatskog jezika i povijesti.dav Svečanost predstavljanja zbirke Skitnje obojene ljubavlju održana je u Gradskoj knjižnici Požega. Galerija svjetlosti, izniman i prekrasan prostor, prozračna i velika, te je večeri bila premalena da primi sve uzvanike i posjetitelje. Program je vodila članica Udruge Ana Pirović. Predstavljeni su svi članovi Udruge čiji su radovi objavljeni u zbirci, pjesnici su čitali svoje stihove a slike su prikazane putem prezentacije. Zatim su predstavljeni njihovi nasljednici, mladi Peićevci. Učenice su pročitale ulomke svojih putopisa.

Najmlađi među mladim Peićevcima su učenici 2.c razreda: Jelena Barukčić, Ema Bešlić, Antonio Bošnjak, Rahela Halas, Dario Hećimović, Mia Kukić i Mia Milinković. Svojim akvarelima oni su uspomene s izleta na Jankovac sačuvali od zaborava i podijelili sa svima koji budu u rukama imali ovu knjigu.

Vratimo se malo unatrag, u 1. razred. Na natječaju Malih vezova rad Antonija Bošnjaka zaslužio je pohvalnicu i prikazan je na izložbi u lipnju 2022. u Đakovu. Požeška biskupija je prošle godine svečano  obilježila 25. obljetnicu uspostave. Tim povodom objavljena je knjiga Srebrni jubilej Požeške biskupije, zbirka učeničkih molitvi, literarnih i likovnih radova. Knjiga je objavljena i na web-stranici Požeške biskupije. U njoj se nalazi jedanaest radova učenika OŠ Dobriša Cesarić, a među njima i četiri likovna rada učenika 2.c (naslikali su ih kao prvaši jer je natječaj bio prošle školske godine).

Autori tih radova su: Paola Crnjac, Sven Gajić, Rahela Halas i Mia Kukić. Roditelji učenika, njihova učiteljica Irena Ivetić i škola ponosni su na svoje male umjetnike. Vjerujemo da je do kraja 4. razreda i do kraja školovanja pred njima još puno uspjeha. Talent, marljivost i ljubav njihovi su čarobni ključići.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.