Mali planinari iz Kanižlićeve škole: Svi se premalo krećemo, posebno djeca koja sjede za računalima i igraju igrice” /FOTO/

POŽEGA – Petu godinu za redom učenici požeške Osnovne škole Antuna Kanižlića aktivno se uključuju sa svojim učiteljima i nastavnicima u obilježavanje manifestacije „Europski tjedan kretanja“. Iz školskog dvorišta gotovo 160 učenika jučer se zaputilo u planinarski pohod stazama i puteljcima Požeške gore.

Uz pratitelje učenika, učitelje i nastavnike i članove Planinarskog društva “Sokolovac” svoj doprinos u planinarskom pohodu dali su i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Požega, Dražen Mlinarić. Filip Oroz i Ivan Papac, koji su na zamolbu ravnateljice prof. Marije Samardžija bili u pratnji u slučaju eventualnih nezgoda.

Nastojanja su ravnateljice Kanižlićeve škole, prof. Marije Samardžija, da se kod djece razvija pomlađenje planinara. koja škola već sada ima nekoliko planinarskih grupa čime se razvija zdrav duh i među mladim generacijama.

Planinarski pohod učenici Kanižlićeve škole njeguju od 2013. godine uz nastojanja da taj cijeli dan bude planinarenje ili duže šetanje, jer je smisao kretanje, ali i druženje. Iako su na taj pohod pozvani i roditelji njihov odaziv nije bio velik.

Ravnateljica Marija Samardžija ističe kako je planinarenje jedinstvena prilika da se pokaže koliko je mobilnost važna, jer se gotovo svi premalo krećemo, a djeca pogotovo koja sjede za računalom te da sve više sjede i kad se igraju.

Planinarenje je za djecu prilika da se osvijeste i da vide da ima i drugih mogućnosti za igru i razonodu. Požeška gora je Bogom dana za sve Požežane, koja se ne koristi dovoljno.

0 Comment