Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Mali Kempfovci izradili i postavili hranilice za ptice /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Mali Kempfovci izradili i postavili hranilice za ptice /FOTO/ Požega.eu | Mali Kempfovci izradili i postavili hranilice za ptice /FOTO/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Učenici produženog boravka prvog i trećeg razreda s učiteljicom Valentinom Legac izradili su hranilice za ptice i postavili ih u prirodu.

Suživot ljudi i ptica posljednjih desetljeća sve je prisniji. Zbog ljudskih aktivnosti poput krčenja šuma mnoge ptice ostaju bez prirodnog staništa te sve češće obitavaju u gradovima i našim vrtovima. Vrstama koje ne sele zimsko je razdoblje osobito teško zbog slabe dostupnosti hrane i niskih temperatura. Jedan od načina na koji im možemo pomoći tijekom duge zime jest postavljanje hranilica u naš vrt koji predstavlja svojevrsno sklonište za brojne vrste.Iz takvoga razmišljanja učenici produženog boravka prvog i trećeg razreda, s učiteljicom Valentinom Legac, izradili su hranilice za ptice i postavili ih u prirodu. Koristili su kukuruz i žitaricu tritikal. Hranilice će obići ovih dana, a ako ih ptičice pojedu, rekoše mali hranitelji, dobit će nove. Svi su bili veseli jer su napravili dobro djelo.

FOTO: OŠ J. Kempfa

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.