Mali Čaglinčani znaju kako spriječiti ili ugasiti požar

Autor: D.K.

Kako se ponašati u slučaju izbijanja požara, što ne smijemo činiti kako ne bismo izazvali požar, koga pozvati u slučaju požara i još puno toga zanimljivog i poučnog saznali su učenici 2. i 3. razreda OŠ Stjepana Radića  Čaglin. Nastavljajući dugogodišnju suradnju s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, odnosno Centrom za uzbunjivanje i izvješćivanje, odgovore na ova pitanja mogli su čuti tijekom predavanja koje su održali Antun Širac i Damir Samardžija.

OŠ Stjepana Radića Čaglin kontinuirano i uspješno surađuje s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, odnosno Centra za uzbunjivanje i izvješćivanje 112. Osim organiziranih predavanje, učenici redovno  sudjeluju u njihovim likovnim i literarnim natječajima koje raspisuju svake godine i često osvajaju i nagrade. Ovakvi susreti i predavanja su korisni, jer su učenicima približili pravilo ponašanja kako ,, Opreza nikad dosta!“  Preventivno djelovati i upoznati učenike s opasnostima od požara i ostalih nepogoda, zajednički je cilj i svrha kako škole, tako i svih ustanova i institucija koja se brinu o sigurnosti stanovnika.

Kako to praktično može izgledati učenicima je objasnio Ivan Kukuć, iz Javne vatrogasne postrojbe Požeško – slavonske županije, i pokazao učenicima dio vatrogasne opreme koja se koristi u gašenju požara. Nakon pažljivog praćenja učenici su sa svojim učiteljicama Gordanom Ereiz i Ivanom Razumović na kraju predavanja dobili edukativne slikovnice, letke i rasporede sati.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot