MALA ŠKOLA FINANCIJSKE PISMENOSTI: Priprema za festival matematike u Požegi

Autor: D.K.

Drugu godinu zaredom u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi provodi se projekt Mala škola financijske pismenosti. Svi eminentni partneri projekta nastavljaju sa suradnjom i radom, a priključili su se Centar za poduzetništvo iz Osijeka i Centar za nestalu i zlostavljanu djecu. Novost je i suradnja s pet škola, od Zadra do Štitara. S ovim školama razmijenit će se iskustva i znanja, a vjerojatno i susreti se na festivalu matematike Vallis aurea mathematicorum u Požegi. Na festivalu će se učenici moći natjecati, osim u znanju iz matematike, i na području financijske pismenosti.

Ovih dana najmlađi učenici Katoličke osnovne škole u Požegi upoznat će se s mnogim novostima oko, uskoro, nove nacionalne valute – eura i pripremiti se kako se njome ispravno služiti. Podsjetit će se na važnost racionalnog trošenja novca i potrebe za štednjom, a pri tome i obilježiti Svjetski dan štednje. Radionice za njih održat će voditelj projekta i učitelj matematike Josip Blagojević. U nastavku 1. faze projekta očekuju nas gostujuća predavanja i radionice predstavnika Centra za poduzetništvo iz Osijeka, Hrvatske gospodarske komore, HANFA-e i Zagrebačke banke. Spomenute edukacije bit će namijenjene učenicima 4.-8. r. naše škole, ali i učiteljima iz cijele Slavonije.

Skupina Mali poduzetnici nastavlja s mnogim vanjskim suradnjama i aktivnostima, a u planu su i posjeti partnerima projekta. Mali poduzetnici nastavit će s praktičnim radom, a posebno će pozorno popratiti sve novosti i promjene pri ovom posebnom trenutku u našoj zemlji, a to je promjena nacionalne valute.

Voditelj projekta:

Josip Blagojević, učitelj matematike u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek