Mala ekipa radi program za široki krug slušatelja

Autor: Jelenko Topić

rva logoPOŽEGA – Dva desetljeća u eteru i u medijskom prostoru Požege ima Radio Vallis Aurea. To je povod da predstavimo ovaj popularni  medij koji bez sumnje ima veliki značaj ne samo u Požegi već i u cijeloj Požeškoj kotlini, ali i šire gdje dopire signal sa dva odašiljača tog radija.

 Radio Vallis Aurea sada ima šest zaposlenih, pokriva područje na kojemu živi više od 70 tisuća stanovnika,  jer su od nadležnih državnih tijela dobili koncesiju za emitiranje radijskog programa na širem području grada Požege tako da sa odašiljačima iznad Požege i kod Pleternice pokrivaju cijelu Požeštinu, ali i pojedina područja susjednih županija. Sada je slušanost radija najviša unazad ovih 20 godina. Financijski se tvrtka stabilizirala i sada ulažu u  studijsku opremu kako bi povećali kvalitetu programa i poboljšali usluge svojim slušateljima i kupcima.

-Oduvijek smo bili slušani, no nije se pozitivno poslovalo, no odajem priznanje i mojoj prethodnici Renati Galić jer zahvaljujući njenom radu i zalaganju nije me dočekao pretežak zadatak. Racionalizacijom smo smanjiti troškove, a novim programskim rješenjima koja upravo integriramo, produkcijski ćemo se približiti našim najvećim radijskim postajama – najavila je direktorica RVA Marija Piper Horvat dodajući da se o glazbi koja čini oko 80 posto sadržaja brine glazbenik Damjan Pirović, te ističe da je njihova orijentacija na urbanu glazbu jer s njom imaju dnevno blizu 30 tisuća slušatelja.

Imaju nadalje dosta  informativnih sadržaja, o kojima brine urednik Slavenko Čuljak uz potporu drugih suradnika, kao i brojne emisije prilagođene različitim  uzrastima i interesima slušatelja.

-Za sredstva potpore kandidirali smo zanimljivu emisiju koja se bavi ravnopravnošću spolova pa je riječ o ženama koje grade karijeru i muškarcima koji odlaze na porodiljske dopuste ili su odgajatelji u vrtiću. Imamo niz zanimljivih priča i sadržaja jer želimo slušateljima ponuditi različite kvalitetne emisije- nastavlja gospođa Piper Horvat i dodaje da na tomu konstantno i sa srcem radi obrazovana i iskusna mlada, ali i energična ekipa

Ova radio postaja unazad petnaestak godina radi na kompjutorizirani način, dosta su uložili u suvremeni tonski mikspult, te u nove softwarske sadržaje, a daljnji su planovi uređenje studija i tonske režije.

Iako dugi niz godina imaju dio sadržaja na svojoj internet stranice to je unazad godinu dana osuvremenjeno što je dodatni sadržaj koji nude.

-Značajne vijesti postavljamo na internet, imamo redizajniranu reprezentativnu stranicu na kojoj je i link za slušanje uživo, raspored emisija, kontakti, kao i zanimljivosti kao što su bogate fotogalerije… Tako naši ljudi širom svijeta mogu nas slušati i pratiti  sva zbivanja u svome kraju-kaže direktorica RVA.

Njihova su stremljenja potpuna profesionalnost, korektnost i objektivnost jer žele najobjektivnije utvrditi sve činjenice i biti nepristrani, pa su njihovu vjerodostojnost prepoznali deseci tisuća slušatelja.

 -Dokazali smo svoju poziciju kao medij koji ima svoj stav i dostojanstvo. Nismo imali  posebnih zahtjeva, sugestija ili pritisaka jer to kod nas nema mjesta i prioritet nam je dati slušateljstvu dosta zabave, te točnu i pravovremenu informaciju –zaključila je Marija Piper Horvat uz dodatak da su sa mnogima ostvarili dobru i korektnu suradnju uz očekivanja da će se i u budućnosti uspješno razvijati na obostrano zadovoljstvo tvrtke, slušatelja i korisnika usluga radija.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot