Majstor Teljo nakon 50 godina natjecateljskog kuglanja prešao u rekreativce [FOTO]

Autor: D.M.

Željko Domazet, poznatiji kao majstor Teljo, bacanjem počasnog hitca na Gradskoj kuglani Požega završio je pedesetogodišnju natjecateljsku kuglačku karijeru. Neć biti prvotimac u ekipi Kuglačkog kluba Obrtnik iz Požege za koji kugla već 47 godina, ali ostaje u klubu i prelazi u rekreativce. Za njega je ovaj sport prva, sporedna stvar.
Kuglačku karijeru Teljo je započeo prije 50 godina u KK Saponija iz Osijeka a 1976. godine prelazi u KK Obrtnik iz Požege čije je član do današnjih dana. U klubu je obavljao razne funkcije a mjesto predsjednik prepustio je nedavno mlađima. Ostvario je zavidne sporske rezultate.
Na skromunu svečanost Telji su izmešđu ostalih došle kolege Zdravko Terzić i Zoran Prodanović iz Osijeka s kojima je počeo sportsku karijeru.
Majstor Telju, porijeklom iz đakovačkog kraja, obrtnika i vlasnika Samostalne obućarske radnje u Požegi pozna i staro i mlado. Mnogima je „produžio život“ njihovih cipela, napravio duplikate ključeva. Ne samo da je dobar postolar, kako u šali često zna reći, “papučar s diplomom” on je što je malo poznato i vrstan majstor u pravljenju kulena i kulenove seke. Odnedavno je u mirovini

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije