Mađioničari i žongleri uz ulične svirače, tambure i džez

Autor: Jelenko Topić

DSC_0147 (Small)POŽEGA – Aurea fest u Požegi nastavljen je trećim danom kada je bio Festival uličnih svirača i mađioničara. Na otvorenoj pozornici smještenoj na središnjem Trgu sv. Trojstva nastupili su ponajbolji domaći mađioničari i žongleri (Tontorino, Grga i drugi)sa izuzetno zanimljivim točkama koje su iznenadile i oduševile više stotina posjetitelja priredbe.

Između njih su izvođene različite vrste glazbe počevši od tamburaške kada su nastupili požeški tamburaši „Zlatna dolina“, zatim nastupa Slavonskih trubača sa popularnim slavonskim i starogradskim pjesmama, pa do popularnih „Kraljeva ulice“ i džeza kojim se predstavio orkestar  Zvjezdana Marjanovića Zvekija i njegovih prijatelja. Bila je to bogata i zanimljiva večer koja je pokazala ritam ulice i slobodu pokreta.

U popodnevnim satima u šetalištu su nastupili najmlađi plesači, zatim tamburaši „Vivo“ i KUD „Požeška dolina“, a održano je i natjecanje u natkuhavanju starih požeških jela projekta „Muzej u loncu“.

U festivalskom šatoru cjelovečernji nastup imali su popularni Đakovčani „Slavonski dukati“ pod vodstvom Ivice Gruje Iće, a nastavljeno je svojevrsno natjecanje vinoljubaca za „Ej ti pij listu“. Prodirektor festivala za vino inače požeški vinski kardinal Vlado Bauer nam je priopćio da su u ova tri festivalska dana za tu listu po dva natjecatelja dobila titule vinskih magistara i doktora vina. Vinoljupci će još četiri dana doći na svoje.

U četvrtak uvečer je Festival plesa, te Festival DJ i MC uz nastup Stoke, DJ Tope i drugih, a pod festivalskim šatorom nastupaju mladi zagrebački TS „Od srca do srca“.

(Foto: Marko Krstanović)

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »