Mađioničari i žongleri uz ulične svirače, tambure i džez

Autor: Jelenko Topić

DSC_0147 (Small)POŽEGA – Aurea fest u Požegi nastavljen je trećim danom kada je bio Festival uličnih svirača i mađioničara. Na otvorenoj pozornici smještenoj na središnjem Trgu sv. Trojstva nastupili su ponajbolji domaći mađioničari i žongleri (Tontorino, Grga i drugi)sa izuzetno zanimljivim točkama koje su iznenadile i oduševile više stotina posjetitelja priredbe.

Između njih su izvođene različite vrste glazbe počevši od tamburaške kada su nastupili požeški tamburaši „Zlatna dolina“, zatim nastupa Slavonskih trubača sa popularnim slavonskim i starogradskim pjesmama, pa do popularnih „Kraljeva ulice“ i džeza kojim se predstavio orkestar  Zvjezdana Marjanovića Zvekija i njegovih prijatelja. Bila je to bogata i zanimljiva večer koja je pokazala ritam ulice i slobodu pokreta.

U popodnevnim satima u šetalištu su nastupili najmlađi plesači, zatim tamburaši „Vivo“ i KUD „Požeška dolina“, a održano je i natjecanje u natkuhavanju starih požeških jela projekta „Muzej u loncu“.

U festivalskom šatoru cjelovečernji nastup imali su popularni Đakovčani „Slavonski dukati“ pod vodstvom Ivice Gruje Iće, a nastavljeno je svojevrsno natjecanje vinoljubaca za „Ej ti pij listu“. Prodirektor festivala za vino inače požeški vinski kardinal Vlado Bauer nam je priopćio da su u ova tri festivalska dana za tu listu po dva natjecatelja dobila titule vinskih magistara i doktora vina. Vinoljupci će još četiri dana doći na svoje.

U četvrtak uvečer je Festival plesa, te Festival DJ i MC uz nastup Stoke, DJ Tope i drugih, a pod festivalskim šatorom nastupaju mladi zagrebački TS „Od srca do srca“.

(Foto: Marko Krstanović)

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot