Lucijan Grgić učenik požeške Gimnazije dobio nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja

Autor: D.K.

Na prigodnoj svečanosti u Ministarstvu znanosti i obrazovanja dodijeljene su Nagrade Marin Soljačić, Nagrade Ante Žužul, nagrade za informatiku i nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja maturantima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u prethodnoj školskoj godini.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja će i ove godine novčanim iznosom od 2500 kuna, te posebnim priznanjima nagraditi najbolje maturante prema kriteriju – učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100 posto na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100 posto, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Među 96 maturanata iz svih srednjih škola u našoj zemlji je Lucijan Grgić, maturant Gimnazije Požega, koji je jedini dobitnik novčanog iznosa i nagrade s područja Požeško-slavonske županije.

Kao učenik Osnovne škole Dobriše Cesarića u Požegi, te kasnije požeške Gimnazije tijekom školovanja nastupao je na natjecanjima iz informatike i matematike uključujući  i ona državne razine, te njima ostvario izuzetno zapažene rezultate. Njegovi rezultati bez sumnje su zasluga i mentora iz ove dvije škole.

Stoga čestitamo Lucijanu uz želje za uspješan nastavak školovanja!

Više iz kategorije