Lovili za donaciju mesa Pučkoj kuhinji biskupijskog Caritasa /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Lovačko društvo „Jelen“ iz Požege u svome je lovištu Zapadni Papuk organiziralo tradicionalni humanitarni lov sa svojim gostima nakon kojega su meso odstrijeljene divljači donirali za potrebe Pučke kuhinje Caritasa Požeške biskupije.

-Uz naše članove tu je nekoliko predsjednika susjednih lovačkih društava, te gosti iz Zagreba, Sanskog Mosta(BiH) i drugi- kazao je Boris Janić, predsjednik „Jelena“ zahvaljujući su sudionicima lova i dodao da su se oni potrudili loveći kako bi Pučka kuhinja dobila dosta mesa divljači uoči predstojećih blagdana. Ispalili su više od 60 hitaca i odstrijeli 15 divljih svinja, a rekorderi su bili Marko Šutalo sa odstrijeljene četiri divlje svinje od kojih bi jedan vepar prema očekivanju mogao biti trofejni u kategoriji srebra, te Ante Vitalia sa tri odstrela!

Među lovcima je bio načelnik jakšićke općine Ivica Kovačević, a posjetio ih je i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

-Odstrel je bio kvalitetan, a posebno mi je drago da ste meso namijenili biskupijskom Caritasu- naglasio je Puljašić.

Lovnik Krunoslav Budić prilikom odavanja počasti divljači zahvalio se lovcima na striktnom držanju lovačke discipline.

Domaćini su proveli popodne u ugodnom druženju za koje su izuzetno dobar ručak priredili domaći lovci Zdravko Prevendar i Mario Čačić, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se požeški tamburaši „Naša grana“ pod vodstvom Marija Galovića.

/Foto: D. Mirković/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: