Lovci zovu u pomoć radi prihrane divljači i čišćenja putova

Autor: D.K.

POŽEGA – Lovačko društvo „Jelen“ iz Požege koje gospodari lovištima Zapadni Papuk pokrenulo je akciju s ciljem da se slijedećih dana tijekom velikog snježnog pokrivača prihrani divljač, te da se očiste prilazni putovi do hranilišta za divljač. Akcija će biti u subotu  03. ožujka od 8 sati, a okupljanje je na lokaciji Leštata gdje se nalazi lovački dom „Jelena“.

-Već su nam se javili i uključili u previđenu akciju pripadnici HGSS stanice Požega, te „Hrvatske šume“ sa svojim ljudstvom i vozilima, a očekujemo slijedećih dana da se jave i priključe planinari, lovci, građani, Park prirode Papuk i drugi – kazao nam je Boris Janić, predsjednik LD „Jelen“. Dodaje da im cilj zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i snijega visokog iznad pola metra zaštititi mladunčad divlje svinje i drugu divljač kako bi preživjela u prirodi.

-Svi koji imaju želju pomoći dobrodošli su, a ukoliko su u mogućnosti neka dođu terenskim vozilima, te ponesu motorne pile i lopate kako bi se ove aktivnosti mogle u potpunosti  provesti – nastavlja Janić dodavši da će ići po predjelima Zapadnog  Papuka prema Ravnoj Gori i Poljanskoj. Namjeravaju nabaviti jedan vagon kukuruza koji bi se razvezao po hranilištima za divljač na njihovim lovnim površinama. To zasada obilaze i odrađuju sami lovci „Jelena“.

Potrebno je da su oni koji imaju dobru volju doći prijave njemu osobno na mobitel broj 098 192 98 00 kako bi se sve moglo planirati jer će za sve sudionike pripremiti zajednički ručak.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88