Lovci surađuju sa HGSS-om i Parkom prirode Papuk

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Skupština Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije koju čine predstavnici svih 28 članica tj. lovozakupnika donijela je program rada i financijski plan za 2018. godinu. Od ove godine u članstvu je i udruga „Sjeverni Dilj“ sa sjedištem u Seocima kraj Nove Kapele,koja odnedavno gospodari lovištem na toj planini. Gosti skupa su bili gradonačelnik Požege Darko Puljašić, te načelnici općina Jakšić i Velika Ivica Kovačević i Vlado Boban.

-Planiramo prihode od 260 tisuća kuna od čega je najveći dio od članarina 1300 lovaca ovog kraja, te od izdavanja iskaznica za gostovanje stranih lovaca, a sa Upravom za lovstvo Ministarstva poljoprivrede, te lokalnom samoupravom tražit ćemo rješenje za dugotrajne  postupke protiv pet lovačkih udruga pakračko-lipičkog kraja zbog navodnog odstrela divljih svinja za koje struka tvrdi da su zapravo mješanci sa pitomima, a nastavljamo suradnju sa Hrvatskom gorskom službom spašavanja i Parkom prirode Papuk- istakao je na skupštini predsjednik ovog Lovačkog saveza Zdravko Vujnović. Nastavit će brojne aktivnosti na podizanju etike, obuci kadrova, natjecanja u streljaštvu i kinologiji itd. Upozoreno je na problematiku šteta od divljači na prometnicama, donošenje Zakona o lovstvu, najam lovišta koja se prostiru po privatnom zemljištu, te pojavu zaraze velikim američkim metiljem, koji uzrokuje smrtnost srneće divljači i ukupno slabljenje brojnosti jelena na ovim prostorima.

– Vi ste dobro organizirani i odgovorni, dokazali ste se zaštitom divljači i humanitarnim radom na čemu vam hvala, a mi se možemo podičiti bogatstvom divljači u našem kraju što je preduvjet za razvoj turizma – kazao je okupljenima  gradonačelnik Požege Darko Puljašić, a rad skupa pozdravio je i izaslanik župana Alojza Tomaševića Branko Grgić, koji je referent za lovstvo Požeško-slavonske županije.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek