Lovci Slavonca mogu se pohvaliti strijelcima koji su prvaci županije

Autor: Jelenko Topić

Članovi Lovačkog društva Slavonac iz Kutjeva, koje broji 54 člana, na godišnjoj je skupštini su prihvatili sva izvješća o radu u protekloj godini. Među gostima su bili Branko Bertelović, predsjednik i Denis Milošević, potpredsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, savjetnik gradonačelnika Kutjeva Ivica Ribičić, te predstavnici tamošnjih udruga.

-Tijekom više radnih akcija ubačena je hrana za divljač u hranilišta, te su solju popunjena solišta, sanirali smo krovište lovačkog doma, a strijelci su najbolji u županiji – kazao je u izvješću o radu predsjednik LD Slavonac Ivica Pospišil dodajući da ostvaruju dobru suradnju sa udrugama, a potporu im daju Grad Kutjevo i županija.

U izvješću tajnika Predraga Živkovića ističu se preventivni rad na suzbijanju afričke svinjske kuge, te davanje kemijskih sredstava tzv. repelenata ratarima kako bi se spriječile štete na njihovim poljima, a lovnik Silvio Čvarak je dao podatke da je obnovljeno dvadesetak solišta i sedam hranilišta. Lovočuvar Željko Starčević je ustvrdio da je fond divljači u oba lovišta kojima gospodare stabilan, a provoditelj lovno-gospodarske osnove Denis Milošević je upozorio na stroge inspekcijske nadzore.

Kroz raspravu je rečeno da su izrađene nove karte lovišta, najveći problem su  naleti divljači na vozila, a potpredsjednik Slavonca Branko Mihalj zatražio je angažiranje svih na zaštiti okoliša, ponajprije očuvanju vodotoka Kutjevačka Rika.

-Vi ste uzorno društvo, ova županija ima najmanje štete u prometu, a čine se koraci da se riješe štete u poljoprivredi – kazao je pozdravljajući skup čelnik lovaca ove županije Branko Bertelović. Savjetnik gradonačelnika Ivica Ribičić najavio je daljnju potporu grada radu lovaca, a tri lovca primili su odlikovanja trećeg reda Hrvatskog lovačkog saveza. To su Dragutin Matijević, Petar Miloš i Vlado Previšić.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek