Lovci proslavili sv. Huberta u požeškoj katedrali

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Već je u tradiciji da na blagdan sv. Huberta, zaštitnika lovaca, 3. studenog biskup Antun Škvorčević predvodi u požeškoj katedrali svečano euharistijsko slavlje. Tako je sinoć proslavljen sv. Hubert zaštitnik lovaca na kojem je sudjelovalo stotinjak članova Saveza lovačkih društava Požeško-slavonske županije, predvođeni predsjednikom Zdravkom Vujnovićem uz kojeg je bio i Alojz Tomašević župan Požeško-slavonske županije.

U pozdravu biskup je izrazio radost lovcima čestitao blagdan sv. Huberta i kazao kako ga raduje susret u katedrali kako bi se pronašli u dimenziji lovačkog srca i što može s lovcima s njima zajedno moliti.

Prije euharistijskog slavlja biskupa se kratko susreo sa predsjednikom Lovačkog saveta Požeško-slavonske županije Zdravkom Vujnovićem i njegovim suradnicima i županom gdje su bili stjegonoše Lovačkih udruga koje su čekali svečani ulazak u katedrali u procesiji.

U propovijedi je biskup zahvalio i za svu zauzetost lovaca za sve ono što čine već tradicionalno 21.kolovoza kada ugoste na stotine hodočasnika koji idu prema Voćinu. Sve je to usporedio sa riječima iz evanđelja koje je također govorio o gozbi i gostima i ugošćavanju onih koji nemaju mogućnost uzvratiti na isti način.

Na kraju misnog slavlja biskup je poželio lovcima još puno duhovne radosti o blagdanu sv. Huberta te na njih i njihove obitelji zazvao Božji blagoslov.

 

Više iz kategorije