Lovci požeškog, pakračkog, pleterničkog, kutjevačkog i lipičkog kraja zajedno slavili svoga zaštitnika /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

POŽEGA – Postala je tradicija da Lovački savez Požeško-slavonske županije organizira zajedničku proslavu zaštitnika lovaca svetog Huberta u katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi. Tako je bilo i ove godine kada se okupilo više od stotinu lovaca iz tridesetak lovačkih udruga. Svi su se okupili na trgu sv. Terezije u Požegi, te u procesiji ušli u katedralu sv. Terezije Avilske, a ispred njih su nošene svečane zastave lovačkih udruga i Lovačkog saveza  županije.

Euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević u suslavlju sa svečenicima koji su na službi u središnjim biskupijskim ustanovama, generalnim vikarom msgr. Josipom Krpeljeviće, prepoštom Stolnog kaptola i katedralnim župnikom preč. Ivicom Žuljevićem, kancelarom vlč. Ivanom Popićem, vlč. Marijanom Pavelićem i dr.

Predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović izrazio je zadovoljstvo nastavljanjem tradicije i ovom svečanosti, kao i odazivom lovaca na misu.

Biskup se zahvalio lovcima i njihovim členicima na svim požrtvovnostima i sudjelovanjima posebice na 3. Euharistijskom kongresu i 20. obljetnici uspostave Požeške bislupije. U toj prigodi biskup je darovao čelnicima Lovačekog saveza medaljicu o 20. obljetnici uspostave Požeške biskupije, a lovci su biskupu darovali zastavu.

Sa mise je upućena molitvu sv. Hubertu da svojim zagovorom pomogne nazočnima da i oni neprestano ozdravljaju snagom uz želje da se još više učvrste u međusobnom druženju i zajedništvu kroz aktivnosti lovačkih udruga.

Inače više desetaka lovaca ovog kraja autobusom  u subotu ujutro 4. studenog otputovalo je na središnju proslavu sv. Huberta za cijelu zemlju koja se održava u Ludbregu.

/Foto: D. Mirković/

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek